Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

15 Lis 2022

Author

Gabi Mazur

V kategoriích

Tréninkové plány / Příslušenství fitness / Gymnastické matrace / Podlahy do posilovny / Podložky na cvičení

Po probuzení se místo toho, abyste vyskočili na nohy, cítíte zlomený? Cítíte se unavení a nesoustředění, bez ohledu na počasí a váš zdravotní stav? Je čas zavést aktivní rutinu, která zlepší nejen vaši pohodu, ale také fungování vašeho těla! Vyzkoušejte si na vlastní kůži, jak příjemný je váš den, kdy zařadíte ranní cvičení.

joga

Ranní cvičení - jak vypadá?

Krátké a jednoduché ranní cvičení je skvělý způsob, jak se vzbudit, zlepšit si náladu a rychleji postavit celé tělo na nohy.

Ranní cvičení prováděné po probuzení má mnoho výhod. Mezi jinými:

  • dodávají energii do dalších hodin dne a zlepšují náladu,
  • zlepšit metabolismus,
  • učinit náš den aktivnější,
  • pomáhají udržovat vysokou sílu, obratnost, rychlost a obratnost,
  • posiluje naše svaly, klouby a kosti,
  • zvýšit mobilitu,
Pomáhají udržovat správné držení těla při práci.
Aby vaše tělo lépe fungovalo po celý den, postarejte se o plnohodnotnou snídani. Jaké jídlo si dát, rozhodneme-li se začít den ranním cvičením? Je lepší snídat před nebo po cvičení?

V případě krátké ranní gymnastiky můžeme po cvičení snídat. Pokud však plánujeme dlouhý trénink, můžeme předtím sníst něco lehkého. Ve skutečnosti však vše závisí na našem rozvrhu dne, množství povinností a na tom, co máme rádi.

Snídaně doprovázející ranní fyzickou aktivitu by měla být vyvážena a obsahovat všechny živiny ve správném množství. Je důležité dodat tělu kompletní bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny a komplexní sacharidy.

Pojďme se podívat na to, jaké produkty budou dobrou volbou k snídani doprovázející ranní aktivitu. Naše návrhy zahrnují:

  • vejce (například omeleta se špenátem),
  • přírodní/proteinový jogurt s přídavkem ovesných vloček, ořechů, semínek, ovoce,
  • kaše na mléce/vodě s přídavkem ořechů, semínek, ovoce,
  • tvaroh se semínky a ovocem,
  • tvaroh s žitným chlebem a zeleninou,
  • žitný chléb s přídavkem libové klobásy, tvarohu, vajíčka, uzené ryby nebo vaječné a rybí pasty připravené doma,
  • salát s olivovým olejem, ořechy, semínky a suchým masem nebo uzeným lososem,
  • proteinový koktejl s proteinovým práškem, ovocem a arašídovým máslem.

Ranní tréninkový plán

Připravili jsme pro vás krátkou a jednoduchou sestavu cviků, které nejlépe zaberou v rámci ranní gymnastiky. Cvičení se provádějí jeden po druhém po dobu 45 sekund. Při gymnastice nespěcháme.

Stání na špičkách
Vstáváme z postele. Postavíme se mírně od sebe a poté zvedneme ruce vzhůru. Nadechněte se, natáhněte celé tělo a postavte se na špičky. S výdechem spouštíme tělo dolů.

Zahřívání ramen a krku
Postavíme se mírně od sebe a začneme 4krát kývat rukama v kruzích dopředu a dozadu. Potom mírně nakloníme hlavu jednou doleva jednou doprava také 4 krát.

Kočičí hřbety
Přecházíme do podepřeného kleku. Z této polohy zaoblete záda nahoru a dolů.

Natahování hrudníku
Začínáme z předního ležení. Opíráme se o ruce a pomalu zvedáme tělo vzhůru. Přitáhněte lopatky k sobě, napněte svaly zad a zhluboka se nadechněte.

Kývání tělem
Začínáme polohou na zádech. Natáhneme ruce do strany a nohy ohnuté v kolenou přiložíme k trupu. Kolena posouváme jednou na jednu stranu těla, jednou na druhou. Pohyby nohou jsou také synchronizovány s otáčením hlavy. Jedeme po ní stejným směrem jako nohy.

Natahování nohou
Nadále ležíme na zádech. Ohněte nohy v kolenou a spojte chodidla. Mírně je přitáhneme k sobě, chvilku podržíme v poloze a spustíme.

Při ranním tréninku bude podložka velmi užitečným doplňkem. Poskytne nám pohodlí při cvičení, umožní tělu relaxovat. V nabídce Hop-Sport naleznete různé druhy podložek na cvičení, ochranné podložky puzzle, ale také gymnastické matrace. Dokonale izolují naše tělo od podlahy a zajišťují pohodlí při ranním nastartování. To výrazně usnadňuje provádění rolování a natahování.

stojka
Oblíbené