Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

20 Zář 2023

Author

Matúš Kaczmarek

V kategoriích

Domácí fitness trénink / Fitness zařízení / Eliptické trenažéry

Hledáte způsob, jak si dopřát pravidelnou dávku pohybu bez nutnosti dojíždět do posilovny? Pak by vám neměly uniknout eliptické trenažéry, na nichž si zasportujete efektivně, pohodlně a kdykoliv v soukromí vlastního domova. Abyste však nekupovali zajíce v pytli, připravili jsme si pro vás krátkou recenzi jednoho z nejoblíbenějších strojů na domácí cvičení.

Představujeme vám výhody populárního eliptického trenažéru

Co dělá eliptický trenažér tak výjimečným a oblíbeným strojem? Je to možnost kombinovaného tréninku horní a dolní poloviny těla. Při správném používání můžete na trenažéru zapojit jak svaly lýtek a stehen, tak svalstvo v oblasti hýždí, břicha hrudníku a zad, ale i bicepsy a tricepsy.

Jako další výhodu je třeba zmínit multifunkčnost. Cvičením s eliptickým trenažerem můžete dosáhnout skvělých výsledků v procesu hubnutí přebytečných kilogramů, nabírání svalové hmoty i jejího následného modelování a formování.

To vše navíc bez zbytečné zátěže pro vaše zdraví, zejména pak pro pohybový aparát. Klasická chůze, běhání, ale i jízda na kole, které má trenažér v domácím prostředí simulovat, totiž pro vaše kosti, svaly a klouby představují zátěž v podobě mnoha nárazů a otřesů. Při cvičení s tímto strojem se jim však zcela vyhnete. Proto je eliptický trenažér levné, ale zároveň geniální řešení, jak dohromady spojit výhody cvičení na rotopedu a běžeckém pásu, a moci si jich naplno užívat v pohodlí vlastního domova.

Má eliptický trenažér recenze i v negativním duchu? Podívali jsme se tomu na kloub

Jako všechno na světě, i na eliptickém trenažéru někteří lidé nacházejí mouchy. I když za nás benefity používání tohoto stroje mnohonásobně převažují, je fér vám přiblížit i jeho nevýhody, a nechat na vašem zvážení, zda jsou natolik závažné, aby ovlivnily vaše rozhodování o koupi eliptického trenažéru.

Některé modely například nemají možnost nastavit si libovolnou délku nášlapné plochy či rozestup mezi pedály. Řešíte-li proto, jak vybrat eliptický trenažér, nezapomeňte cílit na modely, které touto funkcí disponují. Problém to nejčastěji představuje pro vysoké sportovce nebo naopak lidi nižší postavy. Cvičení pak totiž není tak pohodlné, což je pochopitelně demotivující.

Dále si pak lidé stěžují na váhu eliptického trenažéru. Kvůli stabilitě a bezpečnosti při cvičení musí totiž stroj být vyroben z kvalitního a pevného materiálu, aby se při vašem dynamickém pohybu samovolně nepřesunoval, a nezpůsobil tak váš pád nebo třeba poškození podlahy. Proto vám doporučujeme při výběru eliptického trenažéru sáhnout po modelu, který má transportní kolečka umožňující o něco snazší přesun stroje.

Klíčové parametry pro výběr ideálního eliptického trenažéru

Abyste si pohyb zamilovali natolik, aby se pro vás stal pravidelný trénink s eliptickým trenažérem radostí, je potřeba sáhnout po ideálním modelu. Kromě možnosti nastavení pedálů, o které se zmiňujeme výše, proto vezměte v potaz i další parametry stroje, které mohou být klíčové.

Například výrobcem doporučenou maximální nosnost stroje. Nejčastěji má eliptický trenažér nosnost 150 kg. Díky minimální zátěži kloubů a nastavitelné intenzitě tréninků jde totiž o jednu z aktivit, která se v rámci hubnutí doporučuje i silně obézním lidem.

Zaměřte se ovšem i na kvalitu a možnosti tréninkového počítače. Měl by obsahovat dostatek rozličných programů zajišťujících různorodost tréninku a zapojení co největšího počtu svalových skupin. Váš nový eliptický trenažér by však měl mít i nastavitelná držadla pro cvičení. Moderní model stroje by měly mít jak statická držadla, za která se pouze přidržujete při aktivitě zaměřené především na spodní polovinu těla, tak držadla pohyblivá. Díky nim totiž rozhýbete celé tělo, a tak je pohyb na eliptickém trenažéru ještě efektivnější.

Oblíbené