Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

28 Zář 2022

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Fitness zařízení / Eliptické trenažéry / Rotopedy

Senioři by se pro udržení nebo zlepšení kondice neměli vzdávat fyzické aktivity. Tréninky je samozřejmě nejlépe provádět pod dohledem trenéra nebo fyzioterapeuta, který vám poskytne potřebné tipy a zajistí bezpečnost při cvičení.

Vybavení potřebné k rehabilitaci

Pro rehabilitaci starších lidí je důležité, aby tato zařízení byla stabilní a pevná. Za pozornost stojí i to, aby starší lidé při tréninku příliš nezatěžovali klouby. Tyto základní podmínky splňují zařízení jako rotopedy a cyklotrenažéry.

Rotopedy

Na rotopedu může cvičit prakticky každý bez ohledu na věk. Trénink na stacionárním kole stimuluje celý oběhový systém a posiluje břišní svaly a svaly nohou. Důležité je, že posiluje srdce, snižuje krevní tlak a puls. Pravidelné cvičení zvyšuje odolnost vůči stresu a zlepšuje pohodu.

Na co si dát pozor při koupi rotopedu pro seniory?

- Pohodlí a bezpečnost
Rotopedy vybrané k rehabilitaci by měly být pro uživatele pohodlné a bezpečné. Tady je důležité, aby byl komfort sezení co nejvyšší. Abyste si udrželi natažená záda, je nejlepší zvolit lehátkové kolo, tedy lehátkové kolo. Tento typ kola umožňuje správné fungování bederní páteře, posiluje břišní svaly a svaly nohou. V důsledku toho snižuje bolesti zad. Kromě komfortu je důležitá také bezpečnost. Pro starší lidi se proto vyplatí vybrat kolo, ve kterém jsou pedály vybaveny popruhy. Popruhy nejen podporují efektivnější práci svalů, ale také usnadňují jejich používání.

- Stabilita
Při výběru rotopedu bychom měli dbát také na jeho stabilitu. Rotoped by měl být konstruován tak, aby bylo snadné nastupování a vystupování z kola. Je důležité, aby cvičící člověk nemusel zvedat nohu vysoko.

- Rukojeti
Míru bezpečnosti a komfortu cvičení zvyšují také držáky na ruce, což je důležité, v některých modelech rotopedů mají zabudované senzory měřící puls.

- Počítač
Konzole vybraných modelů usnadňují trénink, měří maximální hodnotu vašeho tepu a mají předprogramované tréninkové programy. Díky vhodnému naprogramování přizpůsobují intenzitu tréninku výšce pulsu. Díky tomu je trénink efektivní, bezpečný a přizpůsobený aktuálním podmínkám uživatele.

- Řídítka a sedátko
Za pozornost stojí i to, že sedlo a řídítka lze výškově i naklonit. Díky tomu zařízení dokonale sladíme s uživatelem.

- Maximální hmotnost uživatele
Při koupi konkrétního modelu rotopedu dbejte zejména na maximální hmotnost uživatele.

Eliptické trenažéry

Eliptický trenažér pro starší lidi je podle více názorů bezpečnější než běžící pás nebo rotoped. Důležité je, že cvičením na eliptickém trenažéru dosáhnete stejných výsledků jako při cvičení na rotopedu, stepperu a běžícím pásu. Jedná se o přístroj, který komplexně posílí svaly a klouby bez jejich přetěžování. Pravidelný trénink umožňuje posílit oběhový a dýchací systém. Navíc pomáhají shodit zbytečné kilogramy. Cvičení na eliptickém trenažéru nevyžaduje mnoho úsilí a díky plynulým pohybům je velmi příjemný.

Nejdůležitější části eliptického trenažéru pro starší lidi:

- Nízký parametr Q
Jedná se o co nejnižší vzdálenost mezi chodidly. Díky parametru Q 6 cm nemáme nohy při cvičení široce od sebe a dbáme na zdraví a bezpečnost kolen.

- Velký setrvačník
Díky tomu lze provádět plynulé pohyby. Některé modely eliptických trenažérů mají speciální konstrukci, která zajišťuje minimální hlučnost během provozu. Eliptické trenažéry značky Hop-Sport mají navíc speciální platformy pro chodidla s úhlem sklonu 2''. Tento speciální design snižuje namáhání kotníků a kolen. Pedály jsou navíc polstrovány speciálním měkkým pěno-pryžovým materiálem, který zabraňuje uklouznutí a absorbuje dynamické pohyby. Vybrané modely trenažérů Hop-sport jsou navíc vybaveny snímači tepu v rukojetích, díky kterým lze sledovat tep.

- Stabilita
Při výběru eliptického trenažéru pro staršího člověka je to mimořádně důležité. Pro stabilitu potřebujete nivelační systém, který vám umožní přesně vyrovnat nohy.

- Nastavení
Jednoduchý systém nastavení umožňuje rychlé přizpůsobení zařízení výšce uživatele.

- Inovativní počítač a aplikace iConsole +
Není to nutné, ale tento typ vybavení značně usnadňuje trénink. Díky počítači a bezplatné aplikaci máme přístup k zajímavým tréninkovým programům. Aplikace sbírá všechna tréninková data a díky přístupu k Google mapám a Google Street View máme možnost virtuálních jízd.

Pokud hledáte fitness vybavení pro seniory, prohlédněte si nabídku eliptických trenažérů Hop-Sport!

Oblíbené