Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

30 Čen 2021

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Dům a zahrada / Trampolíny

Dnešní technologický vývoj nepřispívá k fyzické aktivitě u dětí. Většina z nich nejraději tráví čas doma s tabletem, smartphonem nebo notebookem. A konec konců, pohyb je zdraví, takže my - dospělí bychom měli povzbuzovat děti, aby byly aktivní a hráli se venku.

Proč je fyzická aktivita potřebná?

Správná dávka pohybu je základem pro správný vývoj dítěte. Díky tomu se mladé tělo může správně vyvíjet. Hry stimulující pohyb mají pozitivní vliv na celé tělo, zejména na dýchací, oběhový a motorický systém. Pohyb zpevňuje tělo, to znamená, že je imunní vůči jakýmkoli fyzickým nebo duševním ohrožením.

Díky fyzické námaze dětem rychleji rostou kostí, korigují se chyby držení těla, posiluje se celý systém kostí a kloubů, zvyšuje se síla svalů a jejich pružnost. Nejdůležitější v dnešní době je to, že cvičení urychluje metabolismus a přispívá ke snižování tělesného tuku.

Sport také zlepšuje imunitu, což přispívá ke snižování nemocí a reguluje imunitní systém. Kromě toho buduje sebevědomí a pomáhá zmírňovat stres, který má negativní vliv na naše zdraví. Sport rozvíjí dítě společensky, usnadňuje navazování nových kontaktů a přátelství. Učí trpělivosti, vytrvalosti a sebekázni. Sport ve správné dávce přináší pouze výhody, ale jak o tom přesvědčit i dítě?

Co dělat, aby dítě trávilo více času venku?

V první řadě nemůžeme dovolit, aby dítě uvázlo ve světě virtuální reality. Dbejme o to, aby dítě netrávili veškerý svůj volný čas při tabletu, notebooku nebo smartphonu.

Stojí za to ukázat mu skutečný svět, který je venku.

Procházka

Nejlevnějším způsobem, jak trávit čas na čerstvém vzduchu může být procházka. Dobrým nápadem je vybrat se na místo, kde si dítě může zahrát fotbal, basketbal, badminton nebo tenis. Možností je mnoho a je to zdarma. Stačí s sebou vzít míč na vybranou druh zábavy. Dalším způsobem, jak strávit volný čas na čerstvém vzduchu je například piknik. Sbalte svému dítěti oblíbený nápoj a chutné občerstvení a také takový druh volného času obohatí aktivity dítěte. V letních dnech nezapomeňte na potřebnou ochranu proti slunci, kterou může být mimo jiné i praktický slunečník.

Hřiště

Každé dítě si na veřejném hřišti najde to své. Zde získává první přátelství a známosti. Toto místo má velký vliv na pohodu, vyvolává u dítěte radost, zlepšuje koordinaci pohybů, učí spolupráci a skupinové práci. Pokud bydlíme daleko od hřiště, můžeme vytvořit místo na hraní i na naší zahradě - níže uvádíme několik tipů, které se určitě sejdou na zahradě a postarají se o aktivitu dítěte na čerstvém vzduchu.

Trampolíny

Skákání na trampolíně je velmi příjemná forma cvičení. Během této hry pracují všechny svaly těla. A kolik zábavy! Dítě se tak zbaví přebytečné energie, cvičí rovnováhu a zlepšuje koordinaci těla. Nezapomínejte o základních pravidlech bezpečnosti. Před rozložením trampolíny si přečtěte pokyny a bezpečnostní pravidla. Trampolína by měla být vždy zajištěna ochrannou síťkou, aby nedošlo k pádu dítěte ze skákací plochy.

Prohlédněte si trampolíny z naší nabídky

Bazény

Perfektní řešení Letní prázdniny! V naší nabídce naleznete širokou škálu bazénů značky Intex. Bazény Intex se vyznačují vynikající kvalitou za přijatelnou cenu. Zahradní bazény Intex se také snadno montují a jsou nesmírně odolné. Velký výběr modelů v různých velikostech, od kompaktních rodinných bazénů až po skutečné obrovské modely. Bezpečnost a pohodlí zaručeno!

Pro starší děti a dospělé jsou doporučovány větší- stojanové bazény. Stojanové bazény, jak již název napovídá, vyžadují vhodný stojan. Jsou mnohem větší a hlubší než expanzní bazény. Maximální hloubka stojanového bazénu je 132 cm. Maximální délka je však 975 cm, takže můžeme svobodně plavat v takovém bazénu. Speciální žebřík nám usnadní vstup do bazénu. Při nákupu bazénu z naší nabídky obdržíte i atraktivní grátisy, které zpříjemní zábavu vašeho dítěte ve vodě.

Díky takovým doplňkem bude každé dítě rádo trávit svůj volný čas na zahradě!

Prohlédněte si nabídku bazénů v Hop-sport!

Oblíbené