Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

19 Dub 2023

Author

Mateusz Kaczmarek

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Trampolíny

Trampolína je stále oblíbenější atrakcí na domácích zahradách,  která přináší dětem i dospělým spoustu zábavy. Aby však byla trampolína bezpečná, měla by být správně sestavena. Jak na to?  Máme pro vás návod krok za krokem.

Jak je složité sestavit trampolínu?

Montáž zahradní trampolíny není moc složitá a nevyžaduje nákup speciálního vybavení. Nicméně vždy byste měli postupovat přesně podle pokynů, které najdete v přibalené montážní příručce. Je velmi důležité, aby trampolína byla sestavena přesně podle návodu a s použitím nářadí, které které jste obdrželi v sadě.

děti na trampolíně

Jaká jsou základní pravidla montáže trampolíny?

Jak určitě víte, správná montáž všech součástí trampolíny je klíčová pro její bezpečné používání. Proto  je důležité aby to dělat pečlivě a mít na paměti několik pravidel. Zaprvé se ujistěte, že má vaše trampolína odpovídající certifikáty, která zaručují její vysokou kvalitu a trvanlivost.

Tyto informace by měly být uvedeny na obalu výrobku nebo v návodu k použití. Montáž zahradní trampolíny by samozřejmě měla provádět dospělá osoba. Je nutné zvážit, kam trampolínu umístíte - povrch by měl být rovný a vyztužený, aby byla zajištěna stabilita konstrukce. Pokud mají trampolínu používat hlavně děti, měla by být umístěna tak, abyste ji viděli z okna nebo z terasy.

montáž pružin zahradní trampolíny

Sestavení trampolíny krok za krokem

Různé modely trampolín se mohou mezi sebou výrazně lišit - mohou mít třeba jiné rámy nebo odlišné provedení uchycení pružin. Pořadí, ve kterém by měly být prováděny jednotlivé kroky, se ale nemění. Upozorňujeme, že před sestavením trampolíny je opravdu nezbytné přečíst si montážní návod.

Sestavení rámu

Sestavení trampolíny začněte montáží nohou. Jakmile jsou hotové, přejděte ke kulatému rámu. Jeho sešroubováním s nohami získáte hotovou základnu trampolíny. Pokud sada obsahuje stabilizátory, namontujte je v dalším kroku. Některé modely jsou navíc vybaveny žebříkem.

Pružiny a odrazová plocha trampolíny

Pružiny namontujte k rámu trampolíny na jedné straně a k háčkům, které najdete na odrazové ploše na straně druhé. K tomu se hodí napínací hák. Na připevněné pružiny nasaďte pak speciální kryt, který překrývá okraje odrazové plochy.

odrazová plocha zahradní trampolíny

Ramena trampolíny

Montáž ramen začíná připevněním závěsu k odpovídajícím otvorům. Pak podle návodu sestavte kovové tyče a namontujte je do závěsů. Nakonec utáhněte všechny šrouby a zkontrolujte je-li trampolína dostatečně stabilna.

bezpečnostní síť zahradní trampolíny hop-sport

Bezpečnostní síť

I když to není povinné, vždy se vyplatí vybavit trampolínu bezpečnostní sítí, která zajistí větší bezpečnost tak pro děti jak i pro dospělé. Při montáži sítě dbejte na to, aby byla rovnoměrně roztažená.

Instalace trampolíny - shrnutí

Investici do zahradní trampolíny zajistíte skvělou zábavu nejen dětem, ale i dospělým. Je to zároveň skvělé tréninkové zařízení, které si oblíbíte jako součást vaše každodenní fyzické aktivity. V neposlední řadě stojí za zmínku, že je cena trampolíny většinou mnohem niżsi než třeba zahradního bazénu.

Oblíbené