Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

14 Čen 2023

Author

Matúš Kaczmarek

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Trampolíny

Zahradní trampolína je atrakce, kterou si oblíbily zejména děti. Aby si na ní mohly bezpečně hrát, je důležité, aby byla pevně připevněná k zemi. Jak ale trampolínu k zemi správně ukotvit?

Ukotvení trampolíny k zemi - jak na to?

Ukotvení trampolíny na zahradě není obtížný úkol. Důležité je sáhnout po správném příslušenství. V tomto případě budete určitě potřebovat kotvící kolíky. Ty se zapichují hluboko do země a díky spirálové části drží kotvy velmi pevně v zafixované poloze.

Důležitou roli hraje jejich konstrukce. Vzhledem k velké ploše je trampolína vystavena silným poryvům větru. Některé kotvy mají na popruzích přídavné háčky, díky nimž kotva drží trampolínu ještě lépe.

Kotvení trampolíny - na co si dát pozor?

Přestože samotná trampolína má poměrně lehkou konstrukci, její montáž musí být propracovaná a musí zaručit pevnost ukotvení do země. Při skákání bude celá vystavena značnému zatížení, takže nemůže dojít k poškození ukotvení.

Proto by měla být každá noha trampolíny připevněna k zemi samostatnou kotvou, aby byla zajištěna její stabilita. Díky správné kombinaci materiálů, z nichž jsou kotvící části vyrobeny, budou odolné vůči korozi. V případě potřeby  lze  je určitě vyjmout a znovu použít.

Zaručuje zahradní trampolína bezpečnost?

Bezpečnost zahradní trampolíny závisí především na tom, jak ji budeme používat a na kvalitě materiálů, ze kterých je vyrobena. Prvotřídní výrobek má příslušné certifikáty, které zajišťují kvalitu vyrobených prvků a možnost jejich používání dětmi.

Moderní zahradní trampolíny mají velmi pevné konstrukce, které vydrží mnoho sezón. Jsou odolné vůči korozi a nepříznivým povětrnostním podmínkám. Mají mimořádně stabilní rám ve tvaru písmene U a jsou vyrobeny z ocelových komponentů. Při výběru bezpečného výrobku byste měli věnovat pozornost také skákací ploše a pružinám. Čím silnější je jejich vazba, tím jsou odolnější.

Jak cvičit na zahradní trampolíně?

Mnoho lidí při koupi trampolíny myslí hlavně na to, aby byla zaručena zábava pro děti. Kromě zábavy na ní však můžete také cvičit a sestavovat efektivní tréninkové plány. Vhodný trénink ovlivňuje vzhled postavy a zlepšuje celkovou fyzičku.

Důležité však je, že na trampolíně by neměly cvičit těhotné ženy a lidé, kteří se potýkají s diagnostikovanými onemocněními a zraněními dolních končetin a páteře. Dále by je neměli používat lidé s poruchami rovnováhy. Cvičení na trampolínách se doporučuje zejména dětem, protože pomáhá rozvíjet jejich motorické schopnosti.

Oblíbené