Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

30 Led 2021

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Domácí fitness trénink / Fitness zařízení / Eliptické trenažéry

Eliptický trenažér je zařízení, které umožňuje zlepšit fyzickou zdatnost a ztratit zbytečné kilogramy. Cvičení na eliptickém trenažéru má mnoho výhod. Ověřte si u nás, kdo může cvičit na eliptickém trenažéru!

Výhody tréninku na eliptickém trenažéru

Na eliptickém trenažéru může cvičit každý bez ohledu na věk. Co je důležité, trénink nezatěžuje klouby a riziko zranění je minimalizováno. Cvičení na tomto zařízení jsou kombinací kardio tréninku a silového tréninku. Díky cvičení na eliptickém trenažéru můžeme posílit téměř všechny svalové skupiny včetně nohou, břicha, paží a hýždí. Kromě toho zlepšujeme práci celého oběhového systému a zvyšujeme efektivitu celého těla. Cvičení na eliptickém trenažéru navíc nezatěžuje klouby, protože při cvičení je naše tělo v neustálém kontaktu s přístrojem, takže na klouby nevyvíjí velký tlak. Díky tomu se doporučuje lidem, kteří chtějí být navzdory problémům s klouby v dobré fyzické formě. Eliptický trenažér mohou používat lidé s nadváhou i senioři.

Kontraindikace

Lidé, kteří trpí kardiovaskulárním selháním, pokročilou a neregulovanou hypertenzí, jakož i poruchami srdečního rytmu, by měli přestat cvičit na eliptickém trenažéru. Kontraindikací je také osteoporóza, akutní artritida, zánět svalů, nedávná mozková příhoda, jakož i hemoragická diatéza, stavy dehydratace, poruchy rovnováhy, bolest při cvičení, dušnost, akutní fáze poranění horních a dolních končetin, selhání dýchání, neoplastické onemocnění během generalizace, špatné adheze v místě zlomenin kostí, silná degenerace, jakož i mravenčení v chodidlech během tréninku na eliptickém trenažéru. Pokud nevíme, zda je cvičení na eliptickém trenažéru pro nás bezpečné, můžeme se kdykoliv poradit s lékařem. 

Jak cvičit na eliptickém trenažéru?

Předtím, než začnete trénovat, nezapomeňte se 15 minut rozcvičky. Stojí za to udělat několik protahovacích cvičení. Důležité je také správné držení těla. Po postavení se na eliptický trenažér chyťte řídítka přístroje, stáhněte břicho, narovnejte záda, nehrbte se, dívejte stále dopředu. Během tréninku nezapomeňte na správné držení těla.
Eliptický trenažér je navržen tak, abychom při cvičení dělali pouze přirozené pohyby, abychom nebyli vystaveni přetížení páteře nebo kloubů. Podle intenzity tréninku i půl hodiny cvičení spálíte 380 až 500 kcal.
Pokud hledáte eliptický trenažér pro domácí tréninky, zobrazte sortiment našeho obchodu. V obchodě Hop-Sport nabízíme široký výběr magnetických a elektromagnetických trenažérů za přijatelné ceny. Najdete zde mimo jiné i modely se snímači pulsu, portem USB, transportními kolečky, jakož i modely s podložkou pro dané vybavení. 

Přejděte do kategorie "Eliptické trenažéry"

Oblíbené