Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

30 Pro 2020

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Dům a zahrada / Matrace

Každý dobře ví, že spánek je pro nás velmi důležitý, a přesto ho stále více zanedbáváme. Je to nejlepší regenerace pro tělo, proto bychom mu měli věnovat alespoň 8 hodin denně. Co jiného můžeme získat z dostatečného spánku?

Níže jsou uvedeny nejdůležitější výhody spánku.

  • Zdarma testosteron na dosah ruky! Studie ukazují, že muži, kteří spí 4 hodiny, mají o 60% méně testosteronu než muži, kteří spí 8 hodin. Je tedy zřejmé, že dostatek spánku může zvýšit sekreci testosteronu. 
  • Dostatečný spánek zlepšuje náš sportovní výkon. Pouze 2 hodiny spánku navíc stačí na to, aby pozitivně ovlivnily zvýšení rychlosti a reflexů. Výzkum také ukazuje, že lidé, kteří spali více, byly méně nervózní a méně stresovaní, což je známkou snížené sekrece stresového hormonu kortizolu
  • Paměť a koncentrace jsou také ovlivněny při nedostatku spánku. Pokud se připravujte např. na zkoušky a nespíte celou noc, nedostatek spánku se může vymstít opačným výsledkem. Bohužel, naše paměť a koncentrace se snižují. Nedostatek spánku může dokonce vést k demenci, snížení duševní výkonnosti a depresi. 
  • Aktuální počasí je příznivé na nachlazení. Místo toho, abyste sáhli po další tabletce, zvažte, kolik času spíte. Lidé, kteří spí asi 8 hodin, jsou třikrát méně náchylní na infekce! Spánek a celková regenerace našeho těla mají skutečně velký vliv na naši imunitu. 
  • Nedostatek spánku narušuje množství hormonů zodpovědných za regulaci pocitu sytosti. Co to pro nás znamená? Příliš málo spánku negativně ovlivňuje množství spálených kalorií. Může se zpomalit i náš metabolismus a aby toho nebylo málo, můžeme pociťovat neustálý hlad.
  • Spánek není jen pauza během dne, ale i skvělý dárek pro tělo. Když večer zapnete televizi, zamyslete se, zda je tento způsob "regenerace" pro vaše tělo skutečně dobré.
Oblíbené