Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

23 Lis 2021

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Nákupní průvodce / Sportovní vybavení a potřeby / Činkové sety

Chcete si zařídit domácí posilovnu, ale nevíte, jaký činkový set bude vhodný? Tento článek vám pomůže s výběrem!

Na trhu je množství druhů závaží z různých materiálů, větší, menší, s různým průměrem otvoru atp. Základem dobrého a efektivního tréninku je vhodný výběr činkového setu pro sebe.

Rozdělujeme 3 druhy závaží: 

  • litinová závaží 
  • olympijská závaží 
  • cementová závaží

Litinová závaží. Pro koho?

Litinové kotouče jsou jednoznačně nejklasičtější a nejodolnější závaží na trhu. Žádný strach – takové vybavení nám bude sloužit dlouhá léta intenzivního používání. Takové kotouče jsou uznávány a velmi oblíbené i ve vysoce uznávaných tělocvičnách.

Výhodou litinových kotoučů je, že navzdory své hmotnosti nejsou příliš velké, takže nezaberou mnoho místa. Jsou ideální pro lidi, kteří nemají mnoho prostoru. Například - litinový kotouč se stejnou hmotností jako cementový kotouč je určitě menší a praktičtější. Kotouče Hop-Sport připomínají volanty, ale je k tomu i odůvodnění! Můžeme provádět různé cviky bez použití dalšího příslušenství a kotouče jednoduše vyměníme za hrazdu. Je třeba zmínit, že kotouče vyrobené z litiny se vyznačují vysokou přesností hmotnosti a odolností vůči mechanickým faktorům. Hřídel s litinovým kotoučem Hop-Sport se stává šikovnější a působí velmi profesionálně.

Jakou tyč/hřídel zvolit s litinovými kotouči?

Ve skutečnosti bude vhodný jakýkoli typ tyče: rovná, jemně ohýbaná nebo silně ohýbaná. Důležité však je, aby její průměr byl 30 mm. Tyče Hop-Sport určené pro takový druh kotoučů mají závitové konce, díky kterým kotouče jednoduše namontujeme a díky speciální matici, bude náš trénink bezpečný.

 

Olympijská závaží

Při rozhodování o olympijských závažích si můžeme být jisti, že je sladíme s profesionální olympijskou tyčí.Kotouče Hop-Sport jsou odlity z litiny a potaženy silnou vrstvou gumy, která je vysoce odolná vůči mechanickým faktorům a je protiskluzová, což rozhodně lze zařadit mezi výhody tohoto druhu zátěže. Navíc má ocelový, nerezový kroužek, který chrání před poškozením během nasazení kotouče na tyč nebo hřídel. I tento kotouč má tvar „volantu“. Otvory lze využít pro cviky, pro které nepotřebujeme tyč nebo hřídel.

Jakou tyč/hřídel zvolit s olympijskými kotouči?

Na tento typ závaží budeme potřebovat tyč o průměru 50mm. Olympijské tyče Hop-Sport jsou vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů a mají vroubkovaný povrch, který zajišťuje bezpečný úchop během používání. Zajišťují  bezpečnost během tréninku.

 

Cementová závaží

Cementové kotouče se od svých předchůdců liší nejen zpracováním, ale také nejnižší cenou. Cementové kotouče Hop-Sport jsou vyrobeny z cementové výplně pokryté vrstvou plastu. Díky výztužným profilům umístěným uvnitř jsou desky odolné vůči poškození. Nálože Hop-Sport se vyznačují nejen solidním zpracováním, ale také estetickým vzhledem a maximální mírou funkčnosti. Oproti litinovým kotoučům jsou navzdory stejné hmotnosti mnohem větší a bohužel zabírají o něco více místa. Také nejsou tak trvanlivé a odolné vůči mechanickému poškození jako litinové kotouče. Jejich hlavní výhodou je cena, takže rychle zkompletujete větší množství závaží.

Jakou tyč/hřídel zvolit s cementovými kotouči?

Důležité je, aby byl průměr tyče 30mm, a druh tyče závisí na individuálních preferencích uživatele. Tyče o průměru 30 mm Hop-Sport se vyznačují solidním zpracováním a vysokou funkčností. Zkontrolujte sami!

Oblíbené