Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

23 Lis 2021

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Relaxační a zábavná zóna / Příslušenství fitness / Masážní koule

Sedavý způsob života a nedostatečná fyzická aktivita převládá u mnoha lidí, a proto je stále častěji trápí bolesti zad. Také přílišná fyzická aktivita a provozování sportů, při kterých je vysoké riziko přetěžování páteře, negativně ovlivňuje její stav. Co můžete udělat proti bolesti?

Svalové napětí jako zdroj bolesti

Příčinou bolestí zad, kromě typických zdravotních úrazů a zánětů, je svalové napětí v důsledku nadměrné fyzické aktivity nebo jejího úplného zanedbání. Příčinou tohoto napětí může být i nadměrný stres – stále běžnější a obtěžující. Když stav svalového napětí trvá delší dobu, svalová vlákna se stávají nadměrně aktivními a začínáme pociťovat bolest. Stojí za to postarat se o stav svalů, aby to nevedlo k silné bolesti, která může vyžadovat pomoc specialisty.

Masáž zad

Jedním ze způsobů, jak se vypořádat se svalovým napětím, je automasáž. Můžete to udělat pomocí hladkého masážneho valca. Lehněte si na podlahu a rolujte zády po celé délce minimálně 30 sekund tak silně, jak chcete. Tato operace by se měla provést několikrát, přičemž se mění tlak a současně se masíruje napětí. Masáž bude doprovázena specifickou bolestí, která je naprosto přirozená. Po masáži bolest ustoupí a svalové napětí se sníží nebo úplně ustane – cítíme se příjemně uvolněně a snadno.

Dvojitý masážní míček

V případě svalového napětí kolem páteře je nejlepším řešením masáž dvojitou masážnou loptičkou. Vyberte si velikost míčku, který vám vyhovuje a opřete se o zeď nebo se položte na podlahu. Míčky si dejte pod záda tak, aby mezera mezi nimi byla na linii páteře. Ovládejte tlak míčku. Netlačte míček přímo na kostní struktury, ale jen na tkáně kolem páteře.

Akupresurní podložka

Akupresurní podložka je produkt často používán při problémech s bolestmi zad. Použití podložky zlepšuje krevní oběh, umožňuje uvolnit napjatá místa a lépe okysličit tělo. Stačí si na ni lehnout, zpočátku stačí i minuta. Postupně můžete sezení/ležení na podložce prodloužit. Čím větší tlak, tím lepší je zlepšení prokrvení daného místa, takže si můžete přitlačit záda k podložce v místech, kde cítíte silné napětí.

Oblíbené