Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

30 Zář 2021

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Nezbytné tréninkové doplňky / Příslušenství fitness / Podložky na cvičení

Protahovací cvičení s podložkami Hop-sport


Podložka na cvičení je tréninkové příslušenství, které má široké spektrum použití. Bude vhodná jako při silném tréninku celého těla, při cvičení jógy, nebo když se chcete uklidnit a relaxovat.

Podložky na cvičení jsou lehké, což usnadňuje jejich přenášení. když chcete cvičit například. v parku. Podložky značky Hop-Sport jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, proto se jejich tvar nemění i přes každodenní použití.

V tomto článku se budeme zaměřovat na strečinku. Strečink je jedním z nejlepších řešení, která můžete dát svým svalům. Zvlášť v dnešní době, kdy nám auto nahrazuje nohy a většina z nás vede sedavý způsob života.


Během sezení po většinu dne není správné?

Sedavý způsob života způsobuje, že tělo „zamrzne“, vytváří kontrakce ve svalech, což tělo oslabuje, a to přináší mnoho nepříjemných následků: bolest krku, nesprávná činnost bránice, zvýšené riziko cukrovky 2. typu, bolest v dříku, ztuhlé boky, bolest kolen a další. Lidské tělo bylo stvořeno k pohybu, velmi ho miluje a nenávidí být bez pohybu!

Strečink spodní části zad - trapézové svaly

  1. Sedněte si na kolena na patách. Předkloňte trup dopředu tak, abyste měli celé ruce na podlaze. Z téže polohy se ohněte stranou doprava a napněte záda. Zůstaňte v pozici několik vteřin a pak udělejte to samé na druhé straně.
  2. Klekněte si na kolena a pak narovnejte jednu nohu stranou. Položte jednu ruku na bok s nataženou nohou, přičemž druhou zvedněte a pokrčte trup stranou k noze směrem k narovnané dolní končetině. Pohyb několikrát zopakujte, udělejte si čas a udělejte to samé na druhé straně těla.

Natahování bederních svalů - iliopsoas a čtyřúhelníkový sval

  1. Lehněte si na bok s 90stupňovým úhlem k bokům a kolenům. Proveďte flexi a extenční pohyb kyčle, to znamená, že nohu (stále ohnutou v koleni) posuňte k hrudníku a poté prodlužte kyčle. Opakujte sekvenci přibližně 15krát na každou stranu. Ujistěte se, že koleno je během celého pohybu v úhlu 90 stupňů.
  2. Přejděte do klečící polohy přední nohy a poté přesuňte zadní nohu více dozadu za sebe. Položte obě ruce na podlahu na vnitřní straně kolena. Zkuste mírně zvednout boky vzhůru, páteř mějte nataženou. Držte tuto pozici několik vteřin, poté položte koleno na podlahu, odpočívejte 5 vteřin a postup zopakujte několikrát. Změňte stranu a udělejte to samé s druhou stranou.
  3. Proveďte přední koleno. Držte pravý úhel v koleni před sebou. Uchopte kotník za zadní nohu a přitáhněte jej k hýždí. Ujistěte se, že bederní trny směřují dopředu. Držte pózu několik vteřin a postup opakujte několikrát pro každou nohu.

Strečink hrudníku - prsního svalu

  1. Postavte se do kolenní polohy. Položte gymnastický míč pod jednu ruku (pod loket) a boky posuňte mírně dozadu. Pomalu spouštějte hrudník směrem k podlaze, dokud neucítíte, jak se prsní sval natahuje. Držte pozici několik vteřin a proveďte cvičení na druhou stranu.
  2. Sedněte si na kolena na patách. Předkloňte trup dopředu, ruce dejte šikmo do strany. Spusťte hrudník směrem k podlaze a hlavu držte ve natažené poloze páteře. Vydržte v této pozici několik sekund.

Strečink stehenních svalů

  1. Lehněte si na záda s jednou nohou nataženou a druhou nohou svisle vzhůru a pokrčte kolenní kloub asi o 90 stupňů. Pro větší pohodlí držte nohu pod kolenem rukama. Proveďte prodloužení kolena a pohyb v ohybu - 15krát na každou stranu.
  2. Lehněte si na záda ke zdi tak, aby byly vaše narovnané nohy na ní. Spojte prsty na nohou a kotnících a velmi lehce přitlačte ke stěně - narovnejte kolena. Vydržte v této pozici několik sekund.

Strečink lýtkového svalu

  1. Sedněte si do rovné polohy a začněte ohýbat kotníkový kloub (proveďte ohyb a extenzi v kotníkovém kloubu). Proveďte cvičení asi 15krát na každou stranu.
  2. Zaujměte polohu předního výpadu u stěny, přední nohu držte mírně pokrčenou v kolenním kloubu a zadní nohu narovnejte. Toto cvičení protahuje svaly nohou, konkrétněji lýtko v zadní noze. Pokuste se trochu tlačit boky dopředu a držte páteř rovně. Chodidla by měla být pevně opřena o podlahu. Vydržte v této pozici několik vteřin, poté relaxujte asi 3 sekundy a zopakujte postup asi 3-4 krát. Nezapomeňte na cvičení pro druhou nohu.
Oblíbené