Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

23 Lis 2021

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Nákupní průvodce / Příslušenství fitness / Masážní válce

Rolování svalů můžeme nazvat také automasáž, protože přináší podobné výhody jako klasická masáž. V nabídce Hop-Sport naleznete spoustu druhů automasážních doplňků. Vybrat si můžete z fitness válců různých délek a masážních míčků. Jak si vybrat to správné vybavení pro sebe?

 
Výhody automasážu

Tlak masážního válce nebo masážní míčky pomáhá uvolnit svaly, zvýší se průtok krve a naše svaly se po cvičení rychleji zotaví. Válcování po tréninku má uklidňující účinek na bolest po cvičení a pokud ho děláte před tréninkem, svaly jsou připraveny pracovat efektivněji.

Čím můžeme provádět rolování?

Jedním z faktorů podmiňujících kvalitu masáže je materiál, ze kterého je válec nebo míček vyroben. V nabídce  Hop-Sport jsou nejkvalitnější produkty pro masáž vyrobené ze tří druhů materiálů: EPP, EVA, EPE. Liší se úrovní tvrdosti. Nejsilnějšího tlaku lze dosáhnout válcováním EPP válce, který je nejtvrdší. EVA válce jsou ve středu této stupnice a nejmenší tlak dosáhnete při použití válce nebo míčku  z EPE. Pokud své dobrodružství s automasáží teprve začínáte, můžete si vybrat EVA válec. EPE válce a míčky budou vhodné pro masírování jemných míst na těle. Nejlepší je začít používat EPP válce, když už máte zkušenosti s prováděním samomasáže. Nejlepší je investovat do minimálně dvou válečků / míčků různé tvrdosti, abyste přizpůsobili tlak místu na těle.

Masážní míčky a válce

Hlavním rozdílem masážních válců, které naleznete v nabídce Hop-Sport je jejich tvar. Na trhu jsou dostupné doplňky ve formě masážních válečků a masážních míčků - jednoduché, ale také dvojité. Pokud jde o masážní válce, liší se délkou a průměrem. K masáži různých míst na těle se používají válce o různých délkách. V Hop-Sport máme válce od 15-45 cm. Delší masážní válce (od 45 cm) slouží k masáži zad, kratší (30 cm) na stehna a lýtka a nejkratší na ruce, ramena a chodidla. Váleček by měl být kompaktní, abyste jej mohli snadno uložit a vzít s sebou. Zatímco pěnové válečky jsou vhodnější pro masírování velkých svalových skupin, tedy stehenních nebo zádových svalů, masážní míček bude perfektním řešením pro masáž hlubokých svalů nebo těch, které vyžadují použití větší síly – například. . Výborně se hodí také pro terapii svalů ramenního pletence, krku a chodidel. Dvojité míče zase poslouží při masírování zádových a šíjových svalů, a proto jsou skvělým řešením pro lidi pracující neustále v jedné poloze, například při stání nebo sezení u počítače.

Druhy válců: hladké a s výčnělky

Stránka Hop-Sport nabízí dva druhy válečků: hladké, ale také s výčnělky. Válečky mají velmi všestranné využití, můžete jimi masírovat téměř každou velkou část svalů na těle. Masážní válec s výčnělky má jinou specifičnost činnosti než hladký válec. Díky své struktuře zlepšuje proudění lymfy a krve, takže působí na vytočené svaly mnohem intenzivněji než váleček bez výčnělků. Nezapomeňte na to, abyste k masáži páteře nepoužívali válce s výčnělky, protože to může zhoršit stávající bolest v oblasti páteře. Válce s výčnělky pomáhají také v boji proti celulitidě.

Na co byste neměli zapomenout? 

Nejdůležitější radou pro začátečníky je netlačit válec nebo míček přímo na klouby a kostí. Masážní válečky a míčky jsou určeny pouze pro práci s měkkou tkání.

Oblíbené