Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

12 Lis 2020

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Domácí fitness trénink / Fitness zařízení / Rotopedy

Pokud nevíte, jak začít trénovat na rotopedu, přečtěte si náš článek. Dodržováním níže uvedených tipů a pravidelným cvičením můžete rychle zhubnout a výrazně zlepšit svou fyzickou kondici.

Vhodné oblečení

Než začneme trénovat, je důležité si vybrat správné oblečení. Na cvičení na rotopedu zvolte lehkou oděv, která je prodyšná a nebude vás omezovat v pohybu. Oblečení by však nemělo být příliš volné, aby se během cvičení nezachytilo o zařízení.

Rozcvička

Toto je první a zásadní bod každého tréninku. Než se pustíme do větší fyzické námahy, měli bychom nejdříve natáhnout svaly, rozhýbat klouby a připravit tělo na trénink. Díky tomu se vyhneme zraněním, či nadměrné únavě.

Správná intenzita tréninku

Každý z nás je jiný, má jinou fyzickou výdrž, kondici a formu. Proto je velmi důležité zvolit vhodnou intenzitu tréninku pro aktuální fyzickou formu.

Pravidelnost

Pokud chceme rychle dosáhnout výsledků, je důležité pravidelné cvičení. Intenzivní tréninky by se měly provádět každé dva dny, stojí za to dát si jeden den pauzu, aby měli svaly čas na regeneraci.

Délka tréninku

Existuje názor, že trénink na rotopedu by měl trvat déle než 30 minut, protože během prvních 20 minut tělo spaluje to, co jsme mu poskytli po celý den, a tuková tkáň se spaluje až po tomto čase. Nejnovější výzkum však ukázal, že tuky spalujeme od začátku tréninku, takže během 40-minutového tréninku spálíme tolik tělesného tuku jako při dvou 20 minutových trénincích denně. Neexistuje žádná horní hranice času, když vaše tělo začne spalovat tuky.

Adekvátní strava

Pokud chceme rychle dosáhnout pozitivních výsledků, měli bychom kombinovat trénink s dietou. Na internetu najdeme spoustu diet, ale nejlepším řešením je navštívit dietologa, který vybere vhodnou stravu pro naši deklarovanou fyzickou námahu.

Intervalový trénink - expresní spalování kalorií

Toto je nejoblíbenější typ tréninku na rotopedu. Intervalový trénink by měl trvat okolo 25 minut, ne déle. Intervalový trénink je zaměřen na provádění intenzivní série cviků během krátké doby, ale pravidelně. Před zahájením tréninku bychom si měli nejdříve vypočítat náš maximální puls. Chcete-li vypočítat maximální hodnotu HR, odečtěte svůj věk od 220. Každý intervalový trénink by měl vybírat individuálně.

Intervalový trénink děláme pouze 2 nebo 3 dny v týdnu, s přestávkami na regeneraci. Před zahájením intenzivního cvičení je třeba se zahřát, což by mělo trvat nejméně pět minut. Klidně pedálem pět minut a až po tomto čase začneme akcelerovat. Minutu cvičíme dost rychle na to, abychom zvýšili puls na 80%. Následující 2 minuty tréninku by měly snížit váš puls na 60-70% vašeho maximálního pulsu. Během takového tréninku se vyplatí absolvovat minimálně 6 intervalů, maximálně osm. Cvičení ukončujeme pomalým cvičením. Budete také potřebovat několik protahovacích cvičení na uvolnění celého těla a vyrovnání pulsu.

Oblíbené