Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

14 Lis 2018

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Dům a zahrada / Kolečkové brusle

Kolečkové brusle je skvělý způsob, jak aktivně a radostně trávit čas s celou rodinou. Zde se seznámíte s výhodami tohoto sportu, naučíte se, jak naučit dítě jezdit na kolečkových bruslích a jak vybrat správné brusle pro celou rodinu.

Výhody jízdy na in-line bruslích

Díky této fyzické aktivitě se můžeme postarat o zdravý zevnějšek, zlepšit koordinaci, vylepšit držení rovnováhy, posílit tělesné svaly a zlepšit svou fyzickou kondici. Je to skvělý způsob jak dostat děti od obrazovky počítače, televizoru nebo smartphona. Díky jízdě na kolečkových bruslích mohou děti užitečným způsobem uvolnit nadbytečnou energii.

V jakém věku může dítě jezdit na in-linech?

V případě in-line bruslení nejdůležitější jsou svaly nohou. Musí být silné a trvanlivé. To je důvodem, proč se čtyřleté děti budou dobře věnovat bruslení. V množství rádců najdete informace o tom, že tříletí mohou vyzkoušet svou sílu v tomto sportu, ale ne všechny děti jsou stejně silné a některé tři roky staré děti to zvládnou a pro druhé to bude příliš těžké.

Jak si vybrat ideální brusle?

Nejlépe koupit kolečkové brusle s nastavitelnou velikostí, pamatujeme si, že noha dítěte rychle roste. Je důležité, aby bota byla vzdušná a měla některé zapínání, nejlepší jsou té šněrované. Na začátku je radno koupit dítěte brusle, ve kterých je možnost přidání dalšího zadního kolečka (např. v obchodě Hop-sport). Nastavením dva kolečka vzadu a jeden vpředu získáme větší stabilitu, což je skvělá volba pro lidi, kteří jen zkusí své síly ve sportu.

Chrániče

U každého sportu hrozí nebezpečí pádu. V případě jízdy na kolečkových bruslích není něco jiného. Proto je třeba, kromě bruslí, poskytnout dítěti speciální chrániče a přilbu. Chrániče pro děti jsou obvykle plastové a lehké. Takový plastový kryt je vybaven měkkou houbou nebo jiným materiálem. Chrání kolena, lokty a zápěstí před obroušením a poškozením. Nejlepší je koupit takové chrániče, které vypouštějí pot. Stojí také za koupi dětských rukavic s vyztuženými výztuhami. Pokud jde o přilbu, můžeme si vybrat z rekreačních přileb pro agresivní a hokejový styl jízdy. Odlišují se závažností a účinností ochrany. Rekreační přilby jsou lehké, ale nechrání účinně zátylek. Přilby pro agresivní styl jízdy jsou těžší a lépe chrání hlavu. Nejlepší a zároveň nejtěžší jsou přilby pro hokej, které dodatečně chrání bradu.


Jak naučit dítě jezdit na kolečkových bruslích?

Poloha těla je zde nejdůležitější. Kolena by měla být mírně ohnutá, trup se mírně ohýbáme dopředu. Nemůžeme se ohýbat dozadu, protože to změní polohu těžiště a způsobí pád na záda. Postoj mírně ohnutý dopředu chrání nás před pádem. Než vyrazíme na hřiště, nejprve procvičme správnou polohu a rovnováhu na bruslích ve svém domově. Pokud dítě již zvládlo udržení rovnováhy a držení těla, nyní můžete jít k odpuzování. Nastavíme nohy ve tvaru písmene T, přesuňme jednou nohu, pak ji přivedeme do druhé a pokusíme se jet na dvou nohách. Pak změníme nohu, kterou se odstrkujeme. Schopnost udržovat rovnováhu při jízdě je velmi důležitá.

Na začátku stojí za to procvičit jízdu na jedné noze a odstrkovat se druhou. Držíme trochu vzhůru nohu, kterou se odstrkujeme. Takové cvičení naučí děti, jak udržet rovnováhu.

Jako obvykle, čím více trénujeme, tím rychleji zvládneme in-line bruslení. Při jízdě na na kolečkových bruslích děláme přirozené pohyby, a proto by nikdo neměl narazit na žádné problémy. Pokud má však dítě problémy s udržováním rovnováhy, pak pro začátek budou lepší brusle, které mají možnost přidání dalšího zadního kolečka.

Odpovídající povrch

Pro první lekce jízdy na kolečkových bruslích bude nejlepší měkký povrch. Je snadnější udržovat rovnováhu na takovém podkladě. Jakmile dítě zvládne základy odstrkování, udržování rovnováhy a jízdy rovně, pak můžeme zkusit bruslení na hladkém povrchu, na chodníku nebo na hřišti. Nezapomeňte, že dítě se právě učí a není vhodné, aby jezdilo na přeplněných uličkách nebo chodnících. Je důležité, aby se dítě cítilo pohodlně při učení. Nemusíme spěchat dítě, protože každý se učí vlastním tempem.

Podívejte se na naši nabídku!

Oblíbené