Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

14 Lis 2018

Author

Matúš Kaczmarek

V kategoriích

Domácí fitness trénink / Fitness zařízení / Eliptické trenažéry

Eliptický trenažér, neboli orbitrek, je všestranný fitness stroj který si získává oblibu mezi těmi, kdo chtějí zlepšit svou kondici a udržet si zdravou postavu. Toto všestranné zařízení poskytuje efektivní trénink celého těla a zapojuje více svalových skupin současně. Je však eliptický trenažér vhodný pro každého? V tomto článku se podíváme na to, kdo může eliptický trenažér používat a jaké výhody může tento typ fyzické aktivity přinést.

Výhody tréninku na orbitreku

Na eliptickém trenažéru může cvičit každý, bez ohledu na věk. Díky své jedinečné konstrukci nabízí eliptický trenažér nejen efektivní trénink celého těla, ale také minimalizuje zatížení kloubů. Díky tomu je ideální pro osoby všech věkových kategorií i pro osoby s různou úrovní fyzické zdatnosti. Cvičení na tomto stroji jsou kombinací tréninku kardio a posilovny. Díky tomu můžeme posílit velké svalové skupiny včetně nohou, břicha, ramen a hýždí. Navíc zlepšujeme práci celého oběhového systému a zvyšujeme výkonnost celého organismu.

Trénink na orbitreku nezatíží klouby, protože během cvičení je naše tělo v kontaktu se strojem neustále, takže na klouby není velký tlak. Tento přístroj se doporučuje lidem, kteří se chtějí udržet v kondici, přestože mají problémy s klouby. Na eliptickém trenažéru mohou cvičit lidé s nadváhou stejně jako i senioři.

Kontraindikace

Lidé, kteří trpí akutní selhání, primární a sekundární hypertenzí, stejně jako srdeční arytmií by se však měli cvičení na orbitreku vzdát. Kontraindikacemi jsou také osteoporóza, revmatoidní artritida, svalová onemocnění, nedávná mrtvice, stejně jako hemoragická diatéza, dehydratace, vratká rovnováha, bolesti při cvičení, dýchavičnost, akutní fáze poranění horních a dolních končetin, respirační selhání, slabé adheze v místě zlomeniny, těžké degenerace a mravenčení v nohou při tréninku na eliptickém trenažéru. Pokud si nejste jisti, zda je pro vás trénink na orbitreku bezpečný, poraďte se se svým praktickým lékařem.

Jak cvičit na eliptickém trenažéru

Než začnete trénovat, nezapomeňte na 15 minut rozcvičky. Poprotahujte se a začněte váš trénink. Při tréninku je důležité správné držení těla. Bříško by mělo být vtažené dovnitř a záda narovnáné. Nehrbte se, dívejte se přímo před sebe.

Během tréninku se o stroj neopírejte a nepoužívejte nadměrně ruce. Eliptický trenažér je konstruován tak, že během cvičení provádíme pouze přirozené pohyby, díky nimž nejsou přetížené páteř nebo klouby. V závislosti na intenzitě tréninku Vám dokonce i půlhodina cvičení umožní spálit 380 až 500 kalorií.

Pokud si myslíte, že eliptický trenažér je pro Vás, seznamte se s naší nabídkou. V Hop-sport.cz nabízíme širokou škálu magnetických a elektromagnetických orbitreků za příznivé ceny. Prohlédněte si nabídku  Hop-sport!


Oblíbené