Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

22 Bře 2019

Author

Matúš Kaczmarek

V kategoriích

Domácí fitness trénink / Příslušenství fitness

Hula hoop do nedávná bylo spojováno pouze  se zábavou pro děti, ale aktuálně se stává čím dál víc populárnějším způsobem na zlepšení postavy hlavně pro ženy. Pomáhá zeštíhlit postavu a zpevnit břišní svaly, takže budete vypadat lépe. Podívejte se, co můžete získat díky tréninkům s obruči hula hoop a jakou hula hoop obruč si vybrat!

Výhody Hula hoop

Trénink s hula hoop umožňuje spálit až 200 kcal v průběhu pouze 20 minut. Díky tomu získáte takové výsledky:

  • zpevnění svalů (už po měsíci pravidelného trénování můžete vidět změnu)
  • zeštíhlení postavy
  • uvolnění v případě napnuté páteře (rytmický pohyb boků zvyšuje průtok krve přes páteř, díky čemu se zvýší jeho ohebnost)
  • zvýšení ohebnosti kloubů
  • zlepšení krevního oběhu a posílení srdečního svalu
  • zlepšení koordinace
  • obecné uvolnění

Jakou obruč si vybrat?

Plastové a lehké hula hoop, které známe z dětství, bohužel nepřinášejí tolik výhod. K tréninku doporučujeme masážní obruče hula hoop. Tento druh obruče je o něco těžší a má větší průměr. V závislosti na pokročilost v obchodě Hop-Sport dostupné jsou velikosti od 103 do 110cm (průměr) a hmotnosti od 0,9kg až do 1,7kg. Materiál, ze kterého jsou vyrobeny, je také velice důležitý. Obruče jsou vyrobeny z polyetylenu a díky tomu jsou odolnější a více elastické.

Jak cvičit?

Ohněte kolena, jednu nohu vysuňte trochu do předu a umistěte hula hoop při pasu tak, aby se opíralo o záda. Silou dejte obruč do pochybu a začněte s ním jemně houpat. Nedělejte chaotické pohyby a pamatujte na klidné dýchání. Soustřeďte se na jednom bodě, díky tomu bude lehčí zachovat rovnováhu. Váhu těla přenášejte z jedné nohy na druhou, aby bylo možno hýbat boky do předu a dozadu.

Vedlejší účinky?

Modřiny tréninku s hula hoop prostě patří.  Nemáte se čeho bát, pokud se po tréninku nějaká objeví. Modřiny jsou vlastně důkazem toho, že hula hoop funguje a zmizí už po několika dnech, když tělo se přizpůsobí jemnému tření. Uvolněte své endorfiny a podívejte se, jakých efektů můžete dosáhnout díky používání  hula hoop obručí!

Podívejte se na naší nabídku masážních hula hoop v obchodě Hop-Sport a vyberte něco pro sebe!

Příklady cvičení s hula hoop

Zde je několik základních cviků s hula hoop obručí, které můžete vyzkoušet:

  • Základní točení: Obruč si položte na boky a jemně pohupujte boky doleva a doprava, přičemž pohyby musí být rovnoměrné, aby obruč zůstala kolem vašeho pasu. Soustřeďte se na udržení rovnováhy a udržujte břišní svaly napnuté.
  • Pochod s obručí: Provádějte pochod na místě, střídavě zvedejte kolena, zatímco se obruč stále točí kolem vašeho pasu. Tento cvik zapojuje břišní svaly, svaly kyčlí a nohou a zároveň poskytuje účinný kardio trénink.
  • Skoky s obručí: Zavěste obruč přes ramena a provádějte skoky, přičemž při skoku zvedejte kolena k hrudníku. Dbejte na to, aby vám obruč zůstala na ramenou a nespadla. Toto cvičení posiluje břišní svaly, svaly nohou a paží.
  • Obruč s rotací: Začněte základním otáčením obruče kolem pasu a poté provádějte rotace těla doleva a doprava, abyste obruč otáčeli kolem těla. Toto cvičení zapojuje břišní, kyčelní a zádové svaly a zároveň zlepšuje pohybovou koordinaci.

Nezapomeňte, že trénink s hula hoop může na začátku vyžadovat něco málo trpělivosti. Časem budete schopni provádět pokročilejší pohyby a cviky.


Oblíbené