Výhody a vady recumbentu

Výhody a vady recumbentu

Obsah

Při plánování nákupu recumbentů se na začátku často myslíme o nejoblíbenějších vertikálních rotopedů . Teprve později při kontrole nabídek sportovních obchodů zjistíme, že kromě tohoto druhu vybavení existují také horizontální tréninkové rotopedy (jinak - ležící). Co nabízejí, jaké jsou výhody a pro koho jsou určeny? Za to stojí vědět, protože pro někteří je jediný typ rotopedu, na kterém mohou bezpečně cvičit.

Se zdravotními problémy

Horizontální tréninkový rotoped se doporučuje především těm, kteří trpí bolesti zad a kvůli předchozím zraněním a zraněním se musí obzvláště starat o bezpečnost bederní oblasti . Horizontální rotoped bude také fungovat dobře v případě problémů s koleny . Na rozdíl od vertikálního rotopedu umožňuje uživateli přijmout velmi pohodlnou pozici. Uživatel sedí na sedle se stabilní opěrkou ramen , podobnou křeslu. Vzdálenost mezi pedály a sedlem je mnohem vyšší než u vertikálních rotopedů a uživatel má na tomto rotopedu pololežící polohu. Díky tomu zachráníte kolenní kloub a páteří na bederní oblasti od přetížení lépe než u vertikálního rotopedu. V moderních modelech jízdních rotopedů, díky nastavení vodorovné polohy sedadla a přizpůsobení volantu, můžete ještě lépe přizpůsobit polohu individuálním potřebám.

S významnou nadváhou a pro seniory

V případě lidí s nadváhou horizontální rotoped funguje mnohem lépe než vertikální, protože poskytuje uživateli větší komfort a bezpečnost , zatímco účinnost cvičení ve formě ztráty zbytečných kilogramů je podobná. Je také ideálním řešením pro lidi, kteří pečují o zhubnutí v pase, protože trénink na horizontálním rotopedu, ve větší míře než na vertikálním, zahrnuje práci břišních svalů. Horizontální rotoped se obvykle doporučuje také pro senioři, kteří se často cítí nepříjemně na sedle bez opěradla ve vertikálním kole. Úrovně poskytují mnohem větší stabilitu a pohodlí.

Trénink bez nudy

Při zvažování nákupu horizontálního rotopedu byste se neměli bát, že výcvik na něm bude méně atraktivní než na vertikálním. Moderní modely jsou vybaveny multifunkčními počítači s Bluetooth , nabízejí měření pulzů, tělesného tuku, možnost tréninku s oponentem , různé tréninkové programy a mnoho dalších možností. Některé modely mají specializované aplikace, které vám umožňují vycvičit při prohlížení celého světa na display (např. model HS-070L Helix Silver z iConsole + nabízený v našem obchodě).

Nevýhody horizontálních rotopedů

S těmito nespornými výhodami jaká by mohla být nevýhoda horizontálního výcviku na rotopedu? Určitě velikost . Jsou obvykle větší než vertikální , což může být problém v malé velikosti místnosti, v níž hodláme cvičit. Nicméně stále více a více modelů (jako je HS-67R Axum Silver Magnetický rotoped) je vybaveno transportními válečky, které Vám umožní po výcviku rychle přesunout zařízení na jiné míst o. Nevýhodou je také mírně vyšší cena horizontálních rotopedů , zejména elektromagnetických modelů. Na sportovních prodejnách můžete naštěstí často nalézt atraktivní akce a prodeje, díky kterým nakupujeme dobré vybavení tohoto typu za opravdu rozumnou cenu.

Přemýšlivý výběr

Než se rozhodnete koupit horizontální rotoped, bude užitečné navštívit tělocvičnu, kde můžete vyzkoušet práci na tomto typu zařízení, zkontrolujte, zda Vám vyhovuje víc než vertikální rotoped. Pokud máme pochybnosti o našem zdraví, zejména v případě problémů s páteří nebo kolenou, rozhodně je potřeba konzultovat se s lékařem , fyzioterapeutem nebo profesionálním trenérem. Specialista vám určitě povědí, který typ rotopedu bude pro nás nejlepší.

Podívejte se na naši nabídku!

Autor: Hop-Sport Redakce