Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

17 Zář 2018

Author

Matúš Kaczmarek

V kategoriích

Nákupní průvodce / Fitness zařízení / Eliptické trenažéry

Eliptický trenažér je kardio tréninkové zařízení, které si získává oblibu mezi fitness nadšenci. Díky své jedinečné konstrukci a plynulým pohybům nabízí tento stroj  řadu zdravotních a fitness výhod. V tomto článku si nastíníme deset hlavních výhod, kterých lze dosáhnout pravidelným cvičením na eliptickém trenažéru. Od zlepšení kardiovaskulární kondice až po posílení svalů celého těla může být eliptický trenažér skvělým nástrojem pro lidi všech věkových kategorií a úrovní kondice. Dozvíme se také, jak může orbitrek pomoci při hubnutí, zvýšení flexibility nebo zlepšení pohybové koordinace.  Pokud hledáte účinný způsob, jak zlepšit svou kondici, pak pro vás bude tento článek skvělým čtením. Zjistěte, jaké výhody vám může přinést pravidelné používání tohoto všestranného cvičebního stroje.

10 důvodů popularity eliptického trenažéru

  1. Rychlé spalování tělesného tuku - Jedním z hlavních důvodů obrovské popularity elipticalů je rychlé snížení tělesného tuku. Díky tomuto trenažéru během hodiny intenzivního tréninku spálíme až 800 Kcal.
  2. Intenzivní trénink s minimálním zatížením kloub - Trénink na eliptickém trenažeru je bezpečný pro naše klouby. Šlachy a klouby jsou minimálně zatěžovány. Celé tajemství tohoto zařízení spočívá v tom, že během tréninku se nohy stále drží na zemi
  3. Eliptický trenažér pomáhá zhubnout - Trénink na crossovém trenažéru je dokonalým řešením pro sam začátek ztráty váhy. Jak vyplývá z předchozích bodů, přispívá k rychlejší ztrátě zbytečných kalorií a nezavazuje klouby. Zde si musíme pamatovat, že v případě obezity nebo nadváhy některé druhy sportu se nedoporučují. Díky tomuto trenažéru máme šanci na intenzivní trénink, který bezpečně urychlí spalování tělesného tuku.
  4. Tenký pas - Abdominální obezita se vyskytuje i u lidí, kteří mají na první pohled štíhlou postavu. Cvičení na eliptickém trenažéru urychlí metabolismus, což následně přivede k uniknutí tuku v oblastí břicha
  5. Lepší stav - Trénink na eliptickém trenažéru má pozitivní vliv na celé tělo. Díky odpovídajícím cvičením se zlepší fyzická kondice organismu.
  6. Trénink kardio - Kardio trénink se vřele doporučuje při rehabilitaci či návratu k fyzické aktivitě, slouží k udržení formy a posílení kardiovaskulárního systému. Zde můžeme provádět kardio cvičení s použitím kontinuálních a intervalových metod. Kontinuální metoda spočívá v provádění stejného cvičení po určitou dobu při zachování konstantní intenzity. Avšak v intervalové metodě je důležité měnit intenzitu, tj. jednou pomalu, jednou rychle. Která metoda je pro nás lepší, závisí na našich schopnostech a preferencích.
  7. Modelování celé postavy - Eliptický trenažér, jak jsme již zmínili, stimuluje celé tělo k práci. Při cvičení na crossovém trenažéru nezůstává ušetřena žádná část těla. Důkazem je koordinovaný pohyb, který je nutné vykonávat – šlapání aktivuje stehenní, hýžďové a lýtkové svaly, zatímco madla uvádí v pohyb paže, ramena a prsní svalstvo. Pozor! Eliptický trenažér snižuje celulitidu!
  8. Silový trénink - Cvičení na eliptickém trenažéru obsahuje prvky silového tréninku. Díky tomu posílíme nejdůležitější části svalů a zvýšíme jejich sílu a celkovou účinnost.
  9. Nikdo nás nebude popohánět - Na eliptickém trenažéru cvičíme se rychlostí, která je pro nás vhodná. V Hop-Sport najdete různé modely crossových trenažérů s počítačem, ve kterém jsou zavedeny speciální tréninkové programy. Můžeme přizpůsobit úroveň obtížnosti jednotlivým schopnostem.
  10. Eliptické trenažéry jsou k dispozici všem - Najdeme crossové trenažéry také v online obchodě Hop-Sport. Jeden eliptický trenažér nám může nahradit téměř celou posilovnu. S tímto trenažérem doma trénujeme, kdykoli chceme. Díky tomu jsme vždy v dobré kondici, nemusíme jít do profesionální posilovny. Je to pohodlí a úspora.

Druhy eliptických trenažéru v obchodě Hop-Sport

Magnetický eliptický trenažér

Magnetický systém je asi nejčastější variantou u eliptických trenažérů. Zde odpor při šlapání vytváří permanentní magnet, který se přibližuje nebo oddaluje od setrvačníku a mění tak intenzitu brzdného účinku. Jeho výhodou je tichý chod a dlouhá životnost. 

Jsou dva druhy magnetických eliptických trenažéru:

  • z manuálním nastavením zátěže. Mají knoflík, který otočením posune magnet řídícího kabelu, který následně posune setrvačník blíže a dále. Čím menší je vzdálenost mezi magnetem a setrvačníkem, tím větší je odpor.
  • z elektrickým nastavením zátěže. Mají počítač, který vysílá signál do mechanismu, který řídí polohou magnetu.

Elektromagnetický eliptický trenažér

Nejdražší eliptické trenažéry mají brzdný systém vyřešen elektromagneticky, kdy je brzdný prvek tvořen cívkou, jejíž velikost napětí a proudu, a tedy velikost indukovaného magnetického pole, řídí počítač. Elektromagnet tak brzdí v různé intenzitě setrvačník. Tento brzdný systém umožní u daného eliptického trenažéru pracovat při velmi vysoké zátěži. 

Prohlédněte si eliptické trenažéry Hop-sport!

Oblíbené