Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

18 Zář 2018

Author

Mateusz Kaczmarek

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Dům a zahrada / Kolečkové brusle

Na kolečkových bruslích jezdí nejen děti ale i dospělí. Je to sport, který má mnoho výhod. Je dobré vědět jak tento sport ovlivňuje  naše zdraví a fyzickou kondici.

Jaké jsou hlavní výhody in-line bruslení? Jak vybrat kolečkové brusle? To všechno se dozvíte v tomto článku.

1. Bezpečný a příjemný sport pro každého

Kolečkové bruslení má minimální počet kontraindikací. Je klasifikován jako sport s nejmenším rizikem zranění, nicméně, před začátkem bruslení musíte zvládnout techniku pohybu. Riziko výskytu zranění u osob s velmi dobrou jízdní technikou je malé, ale vždy si musíte pamatovat na chrániče kolen a loktů, stejně jako přilbu. Kolečkové bruslení také nemá žádné věkové omezení. Z teto radosti můžou se těšit děti (od 4-5 let), dospělí a senioři. Zajímavé je, že brusle jsou ideální alternativou pro lidi, kteří nemůžou běhat, protože tento druh sportu nezatěžuje klouby stejně jako běh.

2. Zlepšuje fyzický stav nejmladších

Kolečkové brusle jsou natolik atraktivní pro děti, že mohou účinně povzbudit i ty největší počítačové nadšence, aby se mohli pohybovat. V případě dětí a dospělých bruslení posiluje oběhový systém, okysličuje tělo a to vše znamená, že máme více energie. Kromě toho dokonale posiluje svaly celého těla - zejména nohy a hýždě, a zlepšuje motorickou koordinaci.

3. Skvělý způsob, jak snížit stres

Kolečkové bruslení je jedním z účinných způsobů, jak snížit napětí a uvolnit  negativní účinky stresu. Po náročném dni ve škole nebo v práci bude dobrým napadem jet na procházku na kolečkových bruslích. Při jízdě nebudete přemýšlet o problémech v práci, a jen o správné technice jízdy. Můžete obdivovat okolí, cítit radost ze společného času s  přáteli a rodinou. To je naším okamžikem zachytit dech a odpočívat.

4. Brusle jsou skvělé na hubnutí

Při sedavým životním stylu nadměrné množství kilogramů se ukládá velmi rychle. Otázkou ted' je najít čas na pohyb. Brusle vám pomohou rychleji ztratit nadbytečné kalorie než tradiční aerobní cvičení. Jen hodina bruslení nám dovoluje spálit asi 600-700 kcal. Chcete-li tento cíl dosáhnout, měli byste udržovat svou srdeční frekvenci na příslušném úrovni po dobu nejméně půl hodiny tréninku - aby se začal proces spalování tuku. Takže pokud chcete použit brusle pro hubnutí, je nejlepší naplánovat jízdu několikrát týdně, alespoň po dobu 40-50 minut.

Otázka rychlosti při jízdě na bruslích je také důležitá. Pokud budeme jezdit s větší rychlostí, s větším odporem, spálíme určitě více kalorií než při pohodlné, pomalé jízdě na rovinném terénu.

5. Posiluje svaly

Při jízdě na bruslích aktivně pracují stehna a hýždě. Díky tomuto sportu budeme posilovat vytrvalost svalů. Kromě toho, kolečkové brusle navíc učí držet vzpřímenou pozici zad - je to výsledek břišních svalů a zádových svalů, které jsou při práci v činnosti.

Stejně jako u každého sportu, nezapomeňte na rozcvičku před bruslením. Pokud jste začátečníkem jízdy na bruslích  neforsujte své tělo a nejděte přímo na maratony. Zvyšujeme délku tréninku postupně, což tělu umožňuje zvyknout si na větší a větší úsilí. Kdo dokáže zvládnout in-line brusle, může je využít i jako dopravní prostředek do školy nebo práce v slunečných dnech. Pak spojte příjemné s užitečným.

To jsou jen některé z nejdůležitějších výhod tohoto sportu a určitě je mnoho dalších. Takže odvažte se a vyzkoušejte své sily - i když se nám zdá, že na bruslích nebudeme schopni překonat ani pár metrů. Zbývá jen vybrat zařízení a potřebné příslušenství.

Jak správně vybrat kolečkové brusle?

Začátečníkům se doporučuje začít jezdit na rekreačních bruslích. Ony nabízejí největší komfort jízdy a jsou z technického hlediska lehce zvládnutelné. Tyto brusle  by měly být vybaveny kolečky středního rozměru, tj. mezi 70 mm. a 84 mm. Tato velikost zajistí přiměřenou manévrovatelnost a ochranu před příliš vysokými rychlostmi, které mohou být pro začátečníky nebezpečné.

Následujícím parametrem koleček v bruslích je tvrdost, díky které dítě bude cítit amortizace a komfort pří jízdě. Z takového hlediska pro rekreační jízdu doporučují se kolečka měkké z intervalem mezi 74A a 82A. Tvrdé kolečka mají slabší amortizace, co není moc dobře pro začátečníky.

Při koupi bruslí bude dobrým nápadem vybrat zboží které má kvalitní ložiska. To působí na plynulou prací koleček. Z tohoto ohledu můžete použít posouzení ložisek na stupnici ABEC, která v nejjednodušším pojetí určuje přesnost jejich provedení. Existuje pět stupňů kvality ložisek - ABEC 1, ABEC 3, ABEC 5, ABEC 7, ABEC 9 (nejvyšší kvalita).

Komfort bruslení ovlivňuje také cirkulace vzduchu v botičce. Pokud brusle jsou udělaný z kvalitního materiálu, nohy budou „dýchat“.

Moc důležitou otázkou je výběr velikosti. Nejlepším řešením bude zvolit brusle standartní velikosti kterou máte. Není dobým nápadem kupovat moc velké nebo moc malé. Rozměry mohou se lišit v závislosti na výrobce, takže je třeba vzít si na vědomí, že nejlepším způsobem, jak si vybrat boty, je vždy změřit - obout na obě nohy a přijmout jezdeckou pozici. Pokud necítíte uvolnění a celá noha ja na podrážce, znamená to, že velikost je správně zvolena. Pokud koupili jste zboží přes internet, a pak se zjistí že velikost byla zvolená špatně, můžete klidně vyměnit nebo vrátit zboží ve lhůtě 14 dnů.

Pokud hledáte brusle pro dětí, super komfortním a pohodlným řešením budou brusle s nastavitelnou délkou, jako například Kolečkové brusle 3 v 1 HS-8101 Speed. Nastavitelná velikost je praktická pro rychle rostoucí dětskou nohu.

Pokud máte zájem o brusle, které zajistí Vám plynulý chod a bezpečnost, podívejte se na nabídku našeho internetového obchodu  v kategorii „Dům a zahrada”. Na Hop–sport najdete různé druhy bruslí v různých barvách a velikostech. Zveme Vás na nákupy!

Prohlédněte si naši nabídku bruslí!

Oblíbené