Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

22 Bře 2019

Author

Mateusz Kaczmarek

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Fitness zařízení / Rotopedy

Chcete si zacvičit na rotopedu? Nastavujete odpor, ale navzdory tomu těžce se na něm cvičí? Zkontrolujte si s námi možné příčiny nesprávného fungování stroje.

Rotoped je oblíbený fitness stroj, který umožňuje pohodlné a efektivní cvičení v pohodlí domova. Přestože se často používá jako způsob, jak se udržet v kondici, může způsobit určité technické problémy. Majitelé rotopedu se často mohou setkat s různými potížemi souvisejícími s jejich provozem, které mohou ovlivnit jak komfort cvičení, tak i jeho účinnost. V tomto článku se podíváme na některé běžné technické problémy, které se mohou u rotopedu vyskytnout, a probereme možné příčiny a řešení těchto problémů. 

Základní oprava rotopedu není nic složitého, s námi to zvládnete!



Mechanický rotoped

Příčinou těžkého chodu mechanického rotopedu je nejčastěji špatně nasazené lanko nebo jeho nedostatečné napnutí. Pokud je příliš napnuté, stačí lanko povolit. Další příčinou může být nesprávné nastavení odporu. Pokud je pro vás odpor příliš vysoký,  zkuste nastavit otočný knoflík na nižší stupeň odporu.

Další z možností je nedostatečné mazání. Pohyblivé části stroje by měly být pravidelně mazány speciálním mazivem pro ložiska v jízdních kolech.

Magnetický a elektromagnetický rotoped

Magnetický rotoped s manuální regulaci odporu může těžce fungovat v důsledku špatně nastaveného odporového lanka. V takovém případě stačí lanko povolit. Další příčinou může být přetržená paska otočného knoflíku. Pro opravu je třeba v tomto případě sundat kryt a správně ji zase namontovat.

Špatné fungování magnetického nebo elektromechanického rotopedu může být také výsledkem chybějící nebo nedostačující údržby. Měli bychom mít na paměti, že údržba by se měla provádět nejméně každých každých 20 hodin trénování. Při údržbě je třeba věnovat zvýšenou pozornost pohyblivým částem zařízení. Měli bychom zkontrolovat, zda je stroj správně namazán a zda jsou všechny díly řádně utaženy. Přístroj čistíme mýdlovou vodou.

Hledáte rotoped pro domácí trénink? Prohlédněte si nabídku v obchodě hop-sport.pl a vyberte si model vhodný pro vaše potřeby! 

Oblíbené