Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

28 Dub 2021

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Relaxační a zábavná zóna / Dům a zahrada / Trampolíny

Zahradní trampolína bude sloužit několik let. Proto bychom se měli rozhodovat správně při jejím výběru. Zjistěte, na co se zaměřit při výběru zahradní trampolíny, aby vám sloužila dlouhá léta.

Množství volného prostoru v zahradě

Před koupí zvažme, kde v zahradě bychom chtěli umístit trampolínu pro děti. Stojí za to věnovat pozornost rozměrům místa, kde bude stát, a právě pro tyto hodnoty zvolíme vhodnou velikost trampolíny. Je důležité, aby trampolína nebyla umístěna na přímém slunci, ale neměla by stát ani pod větvemi nebo nízkou střechou a pod. Měli bychom také věnovat pozornost tomu, aby byla země pod trampolínou stabilní.

Bezpečnostní certifikáty

Při pohledu na různé modely zahradních trampolín stojí za to okamžitě zkontrolovat, které z nich mají bezpečnostní certifikáty a zda jsou vyrobeny v souladu s normami EU PN-EN 71-14. Tato označení jsou zárukou toho, že trampolína byla vyrobena s ohledem na každý detail a s ohledem na bezpečnost budoucích uživatelů.

Elementy, které zaručují stabilitu trampolíny

Při nákupu trampolíny dávejte pozor na materiál, ze kterého je vyroben rám, pružiny, jakož i ochranná síť, kryt pružin nebo žebřík.

Základna trampolíny

Nejdůležitějším prvkem je základna trampolíny. Musí mít pevné nohy, které zaručí stabilitu a pevnost. Díky nim budeme mít jistotu, že při intenzivních skocích, jakož i při silnějších větrech, zůstane na stejném místě. Nohy ve tvaru U poskytují největší stabilitu. Je také důležité, aby všechny prvky rámu trampolíny byly vyrobeny z pozinkované oceli. Díky tomu budou mnohem odolnější proti korozi.

Skákacia plocha

Pokud jde o skákací plochu, musí být vyrobena z odolných materiálů. V případě trampolín z obchodu Hop-Sport je skákací podložka vyrobena z polypropylenu, což je materiál odolný vůči povětrnostním podmínkám jako např. déšť, vlhkost nebo silné sluneční záření, a především odolný vůči velkému zatížení.

Ochranná síť

Musí být mírně pružná (ale ne příliš těsná) a velmi odolná. Díky ní dítě při skákání nevypadává z oblasti podložky.V trampolínách Hop-Sport byly použity ochranné sítě z polyethylenu uzavřené zipem a sponami, které zvyšují bezpečnost při hraní. Nabízíme trampolíny s vnitřní nebo vnější ochrannou sítí. Vnitřně připevněna síť poskytuje maximální bezpečnost, která je důležitá pro menší děti, ale zároveň mírně omezuje prostor na skákání. Na druhé straně, síťka připevněna zvnějšku nabízí více prostoru na hraní, ale kvůli pružinám v ní bude vhodnější pro starší děti.

Pružiny

Před koupí trampolíny si všímejte, jak jsou pružiny zajištěny. Musí být účinně izolovány od vlivu povětrnostních podmínek. V trampolínách Hop-Sport jsou pružiny pokryté dvouvrstvým materiálem, navíc zajištěným pěnovým materiálem.

Maximální nosnost

Než se rozhodneme pro konkrétní trampolínu, nejdříve zkontrolujme maximální zatížení a nosnost konstrukce. Stojí za to připomenout, že i když kupujeme trampolínu hlavně pro děti, bude mnohem praktičtější zvolit trampolínu s co nejvyšším zatížením. Aby si trampolínové šílenství mohli dopřát i dospělí.

Dodatečné příslušenství

Je dobré, pokud kromě samotné trampolíny máme i kotvy, které připevňují trampolínu k zemi, kryt, který trampolínu ochrání před deštěm, a žebřík, který usnadní vstup a výstup z trampolíny. V našem obchodě jsou všechny tyto prvky zahrnuté v sadě spolu s trampolínou Hop-Sport, takže není třeba dokupovat žádné další příslušenství.

Prohlédněte si nabídku trampolín Hop-Sport!

Oblíbené