Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

28 Říj 2022

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Nákupní průvodce / Příslušenství fitness / Akupresurní podložky / Balanční podložky / Podlahy do posilovny / Podložky na cvičení

Fitness příslušenství z nabídky prodejny Hop-Sport jsou vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů, které zajišťují potřebnou bezpečnost při cvičení. Jsou také mimořádně odolné a umožňují vám trénovat pohodlným způsobem. Každý materiál je však od sebe jiný a je určen pro jinou fyzickou aktivitu. Z tohoto důvodu jsme pro vás vytvořili krátký návod. Představujeme vlastnosti jednotlivých materiálů, abyste si mohli vybrat perfektní vybavení pro vaši domácí posilovnu.

TPE (termoplastický polyesterový elastomer)

TPE je kopolymer (termoplastický materiál s vysokou tuhostí a mechanickou pevností), který svými vlastnostmi připomíná gumu. Dokonale napodobuje jeho jemnost, elasticitu a elasticitu. Materiály TPE si navíc zachovávají své vlastnosti v podmínkách nízkých a zvýšených teplot, jsou odolné vůči oděru a lze je recyklovat. Používají se při výrobě kabelových krytů, těsnění, komponentů obuvi a dokonce i automobilových dílů. V naší prodejně naleznete TPE materiály mezi takovými doplňky na cvičení, jako jsou podložky na cvičení a trekingové hole. Výstroj díky nim získává pružnost a elasticitu a zároveň se stává protiskluzovým. To je důležité zejména při intenzivním tréninku a používání příslušenství v terénu. Kromě toho je TPE bez zápachu a 100% biologicky odbouratelný, protože neobsahuje toxické sloučeniny kadmia, olova, latexu nebo PVC.

podložka TPE
podložka NBR

NBR (nitrilbutadienový kaučuk)

NBR, nebo nýt, je kaučuková směs, vykazující vynikající vlastnosti z hlediska odolnosti vůči kontaktu s různými druhy olejů – motorové, topné, transformátorové. Používá se v hydraulickém a pneumatickém průmyslu. Fitness doplňky a jejich komponenty jsou také vyrobeny z NBR. V internetovém obchodě Hop-Sport mimo jiné naleznete: fitness podložky a švihadla s obsahem tohoto materiálu. Cvičební pomůcky vyrobené z NBR si zachovávají svoji elasticitu a pružnost. To je důležité zejména v případě podložek, které se navzdory srolování nedeformují a nemění svůj tvar.

EVA (ethylenacetátový kopolymer)

EVA je pěna, pěnový kopolymer vinylacetátu a ethylenu. Jeho oblíbenost je způsobena zejména tím, že je mimořádně pružná a měkká. EVA pěna může být vytvořena jakýmkoli způsobem pomocí velmi vysokých teplot. Zároveň zůstává odolný vůči nízkým teplotám a nereaguje s chemikáliemi. EVA pěna je také málo nasákavá, díky čemuž se snadno čistí od nečistot a samotný materiál neabsorbuje vodu. Používá se zejména při výrobě obalových fólií, koberečků do aut, ale také fitness doplňků. V prodejně Hop-Sport naleznete pomůcky z EVA pěny v nákupních kategoriích: masážní válce, gumy a expandéry, podložky na cvičení, masážní míčky.

válec EVA
válec EPP

EPP (expandovaný polypropylen)

Expandovaný polypropylen je vzdálen příbuzný polystyrenu, je však odolnější vůči fyzikálním faktorům, tvrdší, velmi dobře snáší a přenáší i velmi velké zatížení. EPP také nabízí skvělé možnosti zpracování a je také plastový, přičemž si perfektně zachovává svůj tvar i přes deformaci nebo poškození. Dětské autosedačky, nádoby na jídlo, sportovní přilby a chrániče, ale také fitness doplňky jsou vyrobeny z polypropylenu. Obzvláště často se EPP používá k výrobě masážních míčků a fitness válců. Tento materiál totiž poskytuje dostatečný svalový tlak (stimulaci) a zároveň je odolný vůči zátěži při pojíždění a masírování.

Oblíbené