Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

03 Říj 2022

Author

Gabi Mazur

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Dům a zahrada / Kulečníkové stoly

Správné držení tága je pro úspěch ve hře klíčové. Ať už jste začátečník, nebo zkušený hráč, správná technika držení tága ovlivňuje přesnost, sílu a kontrolu nad kulečníkovou kouli. V tomto článku se dozvíte, jak správně držet tágo, abyste dosáhli optimálních výsledků u kulečníkového stolu. Prozkoumáme různé aspekty držení tága, jako je držení, poloha ruky a způsob vedení tága při úderu. Objevte nejlepší postupy, tipy a techniky, které vám pomohou zlepšit vaši kulečníkovou hru a dosáhnout lepších výsledků u stolu. Ať už hrajete pro zábavu nebo na profesionálních turnajích, znalost správného držení tága je pro úspěch v této hře nezbytná.

tágo

Jak správně držet tágo?

Při provádění úderu je nezbytné správné držení těla. Jednou nohu dejte trochu dopředu, zadní noha by měla být rovná a přední noha poněkud pokrčená. Přední noha by měla být rovnoběžná s tágem a zadní noha by měla svírat s přední nohou úhel 90 stupňů.

Ruka s tágem by měla být vzadu, nejlépe ve výšce zadní nohy. Rameno je drženo rovnoběžně s tágem. Měli byste sklonit hlavu tak, aby tágo bylo těsně nad bradou. Brada s tágem by se však neměly navzájem dotýkat. V této poloze není při úderu mezi zadním předloktím a nadloktím více než 90 stupňů.

Síla a úhel úderu

Síla úderu je dána pouze rukou, která drží kulečníkové tágo. Díky tomu volíme správnou sílu úderu a správný úhel dopadu. Váha těla je rozložena rovnoměrně na obě nohy a během úderu by kromě ruky měl být zbytek těla nehybný. Při úderu byste neměli ani pohnout hlavou. Ještě jednou připomínáme, že hlavu držíme nad holí a nehýbeme jí ze strany na stranu. Dodržování těchto tipů vám umožní udělat přesný zásah.

kulečník
ruka s tágem

A co s druhou rukou?

Oporou může být ruka, která nedrží tágo. Ruka je uspořádána do tvaru písmene C, palec by měl být narovnán, směrem k hráči. Ruku položíme na kulečníkový stůl, opřeme si ji o konečky prstů, mezi palcem a ukazováčkem zůstane volný prostor, můžeme si ji položit jako oporu, zaměřovač a vložit do ní tágo.

Abychom vypracovali správnou techniku, vždy můžeme mít druhou osobu, která nás upozorní na naše chyby. Kromě toho si můžeme nahrát svůj odpal a po přehrání se přesvědčit, zda držíme kulečníkové tágo správně.

Pokud hledáte kulečník a správné kulečníkové příslušenství, prohlédněte si naši nabídku! Přejděte do obchodu!!!

Oblíbené