Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

03 Říj 2022

Author

Gabi Mazur

V kategoriích

Nákupní průvodce / Dům a zahrada / Kulečníkové stoly

Chtěli byste mít doma vlastní kulečníkový stůl? Přesvědčte se s námi, jak si vybrat kulečník do domácnosti a na jaké kulečníkové doplňky byste neměli zapomenout.

Vhodný rozměr

Základem je vybrat si stůl ve správné velikosti. Zde je poměr délky k šířce stolu vždy 1:2. Dlouhá strana stolu může být 7 až 12 stop. V prodejně Hop-Sport naleznete kulečníkové stoly se šesti otvory, s deskou z MDF. Každý stůl je pokryt kvalitním suknem.

Rozměry stolu a velikost místnosti

Velikost stolu volíme vždy podle velikosti místnosti, kde má být kulečníkový stůl umístěn. Minimální rozměry místnosti, které nám umožní hrát volně, vypočítáme následovně: délka stolu, který plánujeme koupit + délka kulečníkového tága na každé straně stolu. Samozřejmě čím je místnost prostornější, tím bude hra pohodlnější. Kromě toho zvažte nábytek, který bude také v této místnosti, jako je stůl, křesla, pohovka, stojan na hole atd., který může omezovat prostor pro hraní.

Před koupí se vyplatí věnovat pozornost hmotnosti kulečníkového stolu, protože stůl s kamennou deskou může vážit přes 200 kg, zatímco stůl s MDF deskou přes 100 kg.

Při koupi kulečníkového stolu a rozmýšlení nad jeho umístěním vezměme v úvahu všechny překážky, se kterými se při jeho přivezení setkáme. Určitě si dejte pozor na úzké průchody, klikaté schody či dveře, které mohou být možnou překážkou.

Prohlédněte si kulečníkové stoly s MDF deskou >>

Víceúčelový stůl

Kulečníkový stůl nemusí sloužit jen ke hraní kulečníku. Zakoupením speciálních nástavců na kulečníkový stůl jej můžete okamžitě změnit na univerzální jídelní stůl, ping-pong nebo air hockey.

Prohlédněte si nástavce na kulečníkové stoly na hop-sport.cz >>

Kulečníkové příslušenství

Při koupi kulečníkového stolu nezapomínejme na důležité doplňky, jako jsou koule, kulečníková tága, trojúhelník na koule, stojany na kulečníková tága, či křída na kulečníková tága. Standardní délka kulečníkového tága je 145 cm, v prodejnách však naleznete i kratší modely, dlouhé až 100 cm.

Oblíbené