Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

27 Zář 2023

Author

Matúš Kaczmarek

V kategoriích

Domácí silový trénink / Nákupní průvodce / Sportovní vybavení a potřeby / Osy k činkám

Lomenou tyč nejčastěji používají lidé, kteří chtějí více procvičit bicepsy a tricepsy. Na trhu najdete řadu různých modelů tohoto výrobku, a přestože vás překvapí svým originálním tvarem, osvědčí se jako mimořádně efektní. Lomená tyč je univerzální vybavení, které se doporučuje jak začátečníkům, tak pokročilým cvičícím, protože nezatěžuje zápěstí.

Jaké jsou výhody lomené tyče?

Lomená tyč je kovová tyč ohnutá pod přiměřeným úhlem, která při pravidelném používání při cvičení přináší rychlé výsledky. Trénink s ohnutou tyčí zapojuje bicepsy do práce ve větší míře než s rovnou tyčí. Čím větší je úhel zlomu, tím lepších výsledků lze dosáhnout. Ohyb tyče má obvykle úhel 45 nebo 30 stupňů, což se projevuje intenzivnější prací svalů předloktí.

Cviky na bicepsy s lomenou tyčí jsou především kvalitnější a mají lepší výsledky, a to je pro mnoho cvičenců důležité. Lomená tyč umožňuje zvýšit intenzitu cvičení a zapojit konkrétní svalové skupiny. Lidé, kteří začnou trénovat s takovým vybavením, mohou zaznamenat lepší pocit ze svalových skupin, které dříve do svých tréninkových plánů nezařazovali nebo je po náročném tréninku necítili.

Při výběru mírně lomené tyče nebo silně lomené tyče pro cvičení doma se vyplatí požádat o názor zkušenější nebo zajít do posilovny a vyzkoušet obě řešení. Cena takového vybavení závisí na materiálu, z něhož je vyrobeno, na míře zlomení a na výrobci.

Cvičení s lomenou tyčí chrání vaše zápěstí

Lidé, kteří cvičí s velkou činkou, bojují s nemocemi, které postihují jejich zápěstí. Bolesti, přetížení šlach a kloubů, záněty a často pociťovaná slabost jsou standardními příznaky těžkého a dlouhého tréninku s velkou činkou. Volbou velké činky můžete výrazně odlehčit zátěž zápěstí a snížit tak riziko zranění. Pravidelné cvičení navíc posiluje svaly zápěstí a předloktí.

Jaké cviky byste měli provádět s lomenou tyči?

Zátěž přidávanou na tyč je třeba zvyšovat postupně a vždy ji přizpůsobit vašim počátečním schopnostem. Zvedání závaží by se mělo provádět s nohama mírně pokrčenýma v kolenou. Začátečníci by navíc měli pamatovat na rovnoměrné a klidné dýchání. Hluboké dýchání je nezbytné pro správné okysličení těla během cvičení. Do tréninku s lomenou tyčí se může zapojit kdokoli na různých úrovních pokročilosti. S tímto vybavením můžete cvičit:

  • tlačíte činky nad hlavu z výšky ramen,
  • kliky s činkami nad hlavou vsedě,
  • přitahování činek k bradě ve stoje,
  • ohýbání paží ve stoje nebo vsedě - trénink bicepsů,
  • ohýbání paží za hlavou - trénink tricepsů,
  • přitahování činek k hrudníku z podlahy,

To jsou samozřejmě jen ukázkové cviky, může jich být mnohem více. Ukazuje se však, že silně lomená nebo mírně lomená tyč je univerzální vybavení pro nejrůznější silové cviky. Kromě toho je lomená tyč v sadě se závažím dobrým posilovacím základem pro lidi, kteří denně provozují jiné soutěžní sporty.

Jak koupit správnou lomenou tyč?

Při plánování nákupu lomené tyče pro domácí trénink je třeba věnovat pozornost několika klíčovým aspektům. Zaprvé zkontrolujte, z jakých materiálů je tyč vyrobena - nejlepší volbou by byla celoocelová tyč s dodatečným chromováním, které ochrání před korozí a navíc pomůže zpevnit konstrukci lomené tyče. Dalším důležitým parametrem je maximální zatížení tyče - čím vyšší je tato hodnota, tím větší jsou možnosti tréninku. Kromě těchto klíčových otázek stojí za to věnovat pozornost také dalším vymoženostem, jako jsou konce se závitem nebo vroubkované úchopové části, které zvyšují pohodlí a bezpečnost při tréninku s činkou. Nakonec mějte při výběru lomené tyče na paměti své individuální potřeby a tréninkové cíle, abyste si zajistili výběr té nejlepší varianty, která odpovídá vašemu cvičebnímu plánu. Vysoce kvalitní, chromované ocelové tyče jsou k dispozici v našem internetovém obchodě Hop-Sport. Přejděte do kategorie Tyče a vyberte si model, který vám vyhovuje.

Oblíbené