Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

14 Bře 2023

Author

Izabela Pawik

V kategoriích

Nákupní průvodce / Gymnastické matrace

Gymnastická matrace je základním fitness doplňkem, který vám umožní vytvořit pohodlný a bezpečný povrch pro cvičení. Díky němu ochráníme podlahu a zároveň ochráníme naše tělo před oděrkami a případnými zraněními. Pokud nevíte, který se hodí k vaší aktivitě, přečtěte si náš článek. Dozvíte se z ní, jaké jsou univerzální rozměry fitness matrace, k čemu vám poslouží a jaké jsou jeho typy.

Gymnastická matrace na cvičení - k čemu bude užitečná?

Gymnastická matrace se používá především pro cvičení, která vyžadují dobrou ochranu těla nebo země. Pohlcuje kinetickou energii a dobře tlumí výsledný hluk. Na gymnastické matraci můžete provádět mnoho různých pohybových aktivit. Díky svým vlastnostem je ideální mimo jiné pro:

  • trénink bojových umění (zejména ty, kde cvičenci často sestupují na „přízemí“),
  • akrobatický a gymnastický trénink (při provádění jednotlivých figur, přistávacích skoků nebo kotolů),
  • rozcvička, strečink, mobilizace, jóga,
  • rehabilitační cvičení (realizovaná pod dohledem odborného lékaře nebo fyzioterapeuta),
  • dětské aktivity (hry a aktivity).

Při rozhodování o koupi gymnastického matrace bychom měli věnovat pozornost několika důležitým prvkům, které mají velmi velký vliv na komfort jejího používání. Jsou to mimo jiné:

  • materiál, ze kterého je matrace vyrobena,
  • druh výplně použité v matraci,
  • tvrdost matrace,
  • rozměr matrace,
  • tloušťka matrace.

Největší výhodou gymnastické matrace na cvičení je její velikost. Na rozdíl od podložek na cvičení zabírá mnohem větší plochu a lze jej kombinovat s jinými matracemi.

Nejlepší modely mají také pohyblivé segmenty, které umožňují složení příslušenství na několik částí. Velký rozměr gymnastické matrace umožňuje provádět složitější cviky a chránit podlahu na větší ploše. Gymnastické matrace jsou navíc mimořádně odolné a voděodolné, což z nich činí vynikající doplňky pro mimořádně intenzivní tréninky a aktivity.

gymnastická matrace Hop-sport

Druhy gymnastických matrací

Jednou z nejdůležitějších otázek při výběru matrace na cvičení je její tloušťka a tvrdost. Tvrdost vybraného modelu gymnastické matrace by měla být přizpůsobena typům tréninku, který na něm budeme chtít provádět.

Vzhledem k tvrdosti jednotlivých modelů rozlišujeme tyto typy matrací:

  • měkká gymnastická matrace (domácí trénink, dětský trénink),
  • středně tvrdá gymnastická matrace (univerzální matrace),
  • tvrdá gymnastická matrace (bojové sporty, akrobace).
V případě každodenních gymnastických cvičení a dětských aktivit - her a aktivit se doporučují měkké matrace. Zaručují pohodlí a bezpečnost při používání.

V případě bojových sportů se doporučuje zvolit tvrdé matrace. Dodávají postavě stabilitu a uživatel se při tréninku může cítit sebejistě.

Středně tvrdé matrace jsou nejuniverzálnější. Můžete na nich provádět mimo jiné: gymnastiku, jógu, strečink, mobilizaci, prvky akrobacie, fyzioterapeutická cvičení.

Velikost gymnastických matrací

Gymnastické matrace na cvičení se liší velikostí. Nejběžnějším rozměrem je matrace o rozměrech 180 x 60,5 cm. Tato velikost je dostatečná pro provádění většiny sportovních a rehabilitačních cvičení. Můžete na něm úspěšně provádět tréninky bojových umění, akrobatická cvičení, gymnastiku, jógu a mnoho dalších aktivit.

Pokud potřebujeme větší tréninkovou plochu, dobrým řešením je zvolit takovou matraci, která ji umožní kombinovat s jinými matracemi s podobným upevněním. To lze provést pomocí suchého zipu umístěného na bocích některých modelů. Díky tomu získáme větší cvičební plochu a kombinované matrace se při tréninku navzájem nepohybují.

Typická tloušťka gymnastické matrace je 5 nebo 10 cm. U měkkých matrace se doporučuje volit nejsilnější modely, u matrace střední a vysoké tvrdosti postačují ty o tloušťce 4-5 cm.

Gymnastické matrace Hop-sport

Gymnastické matrace Hop-Sport jsou zárukou nejvyššího tréninkového komfortu a vysoké kvality. Jsou pohodlné pro používání a zlepšují každý trénink. Díky možnosti složení jsou velmi praktické při skladování a přepravě.

Gymnastické matrace Hop-Sport jsou vyrobeny z odolných materiálů (např. elastická EPE pěna). S voděodolnou vrstvou, která zaručuje snadné čištění a trénink po dlouhou dobu. Nanesený nátěr z kvalitního polyuretanu vykazuje vysokou odolnost při intenzivním používání. Navíc vytváří protiskluzovou texturu. Díky tomu je výrobek protiskluzovou matrací. Zvyšuje tedy stabilitu cvičence a bezpečnost při cvičení.

Gymnastické matrace Hop-Sport se skládají ze tří napevno spojených částí, které lze po tréninku pohodlně složit, aby nepřišly o cenný úložný prostor. Některé modely jsou vybaveny také speciálním suchým zipem, umístěným po obou stranách matrace. Umožní vám jej kombinovat s jinými matracemi tohoto typu. Na jedné straně matrace jsou našita praktická madla pro přenášení. Umožňují její pohodlné přenášení a přesouvání.

Gymnastické matrace Hop-Sport mají Certifikát kvality - Evropský certifikát bezpečnosti vydaný Evropským centrem pro kvalitu a propagaci. Potvrzuje nejvyšší kvalitu a bezpečnost produktů a je i projevem uznání za politiku vůči zákazníkovi a vysokou kvalitu poskytovaných služeb.

Oblíbené