Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

31 Kvě 2022

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Domácí fitness trénink / Fitness zařízení / Steppery

Jak cvičit na stepperu?

Stepper je velmi jednoduché tréninkové zařízení, o jeho výhodách si přečtěte níže. Ptáte se, jestli se ho vyplatí koupit? Určitě ano!

Steppery značky Hop-sport

Stepper je nenápadné zařízení, které při správném používání přináší překvapivé výsledky. Jeho používáním se postaráte nejen o vzhled postavy, ale také zlepšení kondice, zpevnění svalstva, zejména stehen, lýtek a hýždí. Cvičení na stepperu navíc pomáhá v boji proti celulitidě. Výběrem stepperu Hop-Sport navíc posílíte svaly rukou, zejména deltový a bicepsový sval. Některé modely Hop-Sport jsou vybaveny sloupkem-rukojetí, který je ideální pro začátečníky, starší lidi a ty, kteří potřebují rehabilitaci. Pomáhá udržovat správné držení těla. Kromě toho je každý model, bez ohledu na to, zda má sloupek, vybaven počítadlem, které umožňuje kontrolovat průběh tréninku. Je to skvělá vychytávka, která vás bude motivovat k další práci. Zmínit je třeba i protiskluzové pedály, díky výstupkům na nich, které zajišťují pohodlný a bezpečný trénink. Výhodou tohoto nenápadného zařízení je určitě to, že nezabere moc místa, jednoduše se používá a na trénink nemusíte chodit ven. Stepperlze umístit na jakékoli místo v bytě nebo domě a během cvičení si zapněte svůj oblíbený seriál nebo televizní pořad, abyste si užili chvíle.

Jak cvičit na stepperu?

Před zahájením cvičení se doporučuje krátká 10minutová rozcvička, aby se svaly připravily na cvičení. Díky dobře provedené rozcvičce se vyhneme případným zraněním, například v podobě namožení svalů.

Rozcvička:
- poklus v místě asi 30 sekund
- poklus s extenzivní cirkulací rukou asi 30 sekund
- poklus s pohybem rukou: dopředu - směrem k sobě asi 30s
- 10 dřepů
- 10 výskoků
- 10 skokových dřepů pro pokročilé
- 5 krát padni a vstaň - pro pokročilé
- přeskočení cca 30 sekund - pro pokročilé
Vše zopakujte dvakrát.

Hlavní trénink:
- postavte se na stepper a zaujměte požadovanou polohu, a to: narovnejte se, odtáhněte ramena od uší, přitáhněte lopatky k sobě, stáhněte břicho.
- během celého cvičení mějte nataženou páteř a hlavu držte v prodloužení těla, aby se vaše oči dívaly přímo před sebe.
- při tréninku na stepperu dělejte střídavé pohyby rukou - stejně jako při chůzi.
- pamatujte, že kolenní kloub nesmíte hyperextendovat - snažte se mít kolena mírně pokrčená.
- pokud mátestepper s expandéry, také je zapojte do cviků! Uchopte je do rukou a následně proveďte pohyb zmačkání a vyrovnání rukou (zde budete pracovat s bicepsovými svaly), k tomu přidejte tahání expandérů nad hlavou (zde budete pracovat s deltovými svaly) resp. zvedání rukou do strany - pohyb probíhá na mírně pokrčených rukou v loketním kloubu s expandéry v dlaních.
Pokud máte pocit, že váš trénink není pro vás dostatečně intenzivní, můžete kdykoli zvýšit odpor úpravou výšky pedálů.

Zárukou je, že po měsíci pravidelného cvičení 3-4x týdně 20 minut a při zdravém stravování vás pozitivně překvapí efekty cvičení!

Stepper s držadlem
Oblíbené