Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

31 Kvě 2022

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Nezbytné tréninkové doplňky / Příslušenství fitness / Posilovací kleště

Posilovače rukou - jak je využít při tréninku?

Hlavním úkolem posilovačů rukou je zlepšit sílu svalů předloktí a rukou. Toto zařízení by se mělo používat mimo jiné tehdy, když chceme posílit náš úchop. Proč je to tak důležité? Posílením úchopu můžeme zlepšit své silové výsledky, například tažením na hrazdě nebo prováděním mrtvých tahů. Rukojeť bude velmi užitečnou pomůckou i pro horolezce a lidi v rehabilitaci.

Z čeho jsou vyrobeny posilovače rukou?

Hop Sport nabízí několik druhů posilovačů - hliníkové, nastavitelné, ale také silikonové posilovače rukou. "Kleště" Hop-Sport se liší také odolností. Jsou vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů jako hliník, ocel, termoplastická pryž nebo silikon.

Hliníkové posilovače rukou

Hliníkové posilovače rukou

Tento typ zařízení je nejklasičtější a velmi odolný. Dokáže vytvořit odpor až do 90 kg! Rukojeť je hliníková, zatímco dvojitá otočná pružina je vyrobena z oceli. Dvojitá pružina zaručuje vysokou odolnost i při intenzivní námaze! Rukojeť má lehké vroubkování, díky čemuž je protiskluzová, což zajišťuje pohodlí při cvičení. Velkou výhodou posilovačů Hop-sport je jistě jejich velikost. Můžete si je sbalit do batohu nebo cestovní tašky a vzít si je kamkoli! Hliníkové posilovače se vzhledem k možnosti vytváření vysokého odporu doporučují hlavně pro pokročilé.

Nastavitelné posilovače

Hlavní výhodou těchto posilovačů je nepochybně nastavitelný odpor. Odpor se nastavuje knoflíkem, díky kterému si přizpůsobíte odpor svým potřebám. Cvičit můžete s odporem od 10 do 40 kg. Nastavitelné kleště jsou vybaveny protiskluzovými rukojeťmi potaženými termoplastickou gumou, zajišťující pevné uchopení během cvičení.

Nastavitelné posilovače
Silikonové posilovače rukou

Silikonové posilovače rukou

Jak už název napovídá, tyto posilovače jsou vyrobeny hlavně ze silikonu. Od výše popsaných zařízení se rozhodně liší tvarem a vzhledem. Mají oválný tvar a viditelné rýhy na prsty, díky čemuž se přizpůsobí tvaru ruky. Silikonové posilovače rukou nevytváří velký odpor, proto jsou doporučeny pro začátečníky a doporučeny při rehabilitaci po úrazech horních končetin.

Pro koho jsou určeny posilovače rukou?

Opravdu pro každého! Stačí správně vybrat zařízení pro individuální potřeby. Posilovače rukou se doporučují hlavně pro:

- pro sportovce disciplín jako lezení, bojová umění, silový trojboj atp.
- lidi, kteří se věnují amatérskému sportu
- lidí po mozkové příhodě, při motorické paréze
- starší osoby k posílení svalů rukou
- lidí s anamnézou poranění horních končetin

Posilovače rukou od Hop-Sport jsou užitečné doplňky, které skvěle doplní vybavení vaší domácí posilovny!

Oblíbené