Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

11 Lis 2020

Author

Gabi Mazur

V kategoriích

Domácí fitness trénink / Fitness zařízení / Vibrační plošiny

Trénink na vibrační plošině, neboli vibromasážní trénink celého těla, se stal oblíbenou formou fyzické aktivity. Tato inovativní tréninková metoda využívá vibrace generované speciální plošinou, na které se provádějí různá cvičení. Trénink na vibrační plošině má mnoho potenciálních zdravotních a kondičních výhod. Díky vibracím stimuluje vibrační plošina svaly ke kontrakcím o vysoké frekvenci, což vede ke zvýšení svalového tonu a aktivaci. Účinnost tréninku lze zvýšit aktivací většího počtu svalů ve srovnání s tradičními tréninkovými metodami což umožňuje právě vibrační plošina. Trénink na vibrační plošině může pomoci zlepšit svalovou sílu, vytrvalost, rovnováhu a flexibilitu. Může také urychlit spalování tuků a zlepšit krevní oběh a hustotu kostí. Trénink na vibrační plošině je navíc nenáročný, což znamená, že jej mohou využívat lidé všech věkových kategorií a úrovní fyzické zdatnosti. Tato inovativní tréninková metoda nabízí alternativní a účinnou formu fyzické aktivity pro ty, kteří hledají zpestření a cvičební výzvy.

Vibrační plošina - co to je?

Vibrační plošina je relativně malé zařízení (ve srovnání s běžeckými pásy, rotopedem nebo cyklotrenažéry), která vám pomůže postarat se o svaly a umožní zajímavým způsobem zpestřit si domácí tréninky. Na tomto zařízení mohou cvičit začátečníci, ale i pokročilí. Při cvičení na plošině je naše tělo ovlivněno vibracemi generovanými tímto zařízením. Podle modelu může plošina generovat oscilační (nahoru-dolů), horizontální (boční) nebo 3D pohyby.

Co nám dáva trénink na plošine?

Cvičení s vibracemi stimuluje produkci kolagenu a elastinových vláken v pokožce a díky tomu je pokožka omlazená a tonizovaná. Cvičení na plošině je nenahraditelné v boji proti celulitidě. Urychluje spalování tuků, a to i na problematických místech. Pro sportovce a pokročilé je trénink na plošině efektivnější, a rovněž podporuje regeneraci svalů po těžším tréninku.

Silnější svaly i kosti

Cvičení na plošině zapojuje všechny svaly těla - díky vibracím pracuje celé tělo. Takové cvičení přispívá k posílení a zlepšení svalů, kostí. Vibrace zlepšují krevní oběh v kloubech a posilují všechny tkáně.



Cvičení šité na míru možností

Trénink na vibrační plošině nevyžaduje žádné pokročilé sportovní schopnosti. Naopak, je to velmi jednoduché. K využití příznivých účinků vibrací stačí stát nebo sedět na plošině a nastavit požadovanou frekvenci vibrací nebo zvolit některý z nabízených tréninkových programů. Například v HS-070VS Scout který je k dostání v obchodě Hop-Sport, si můžete vybirat až z 8 tréninkových programů a širokého rozsahu rychlostních stupňů (1 - 99).

Kdo by neměl cvičit na vibrační plošině?

Před zahájením tréninku na plošině si pozorně přečtěte kontraindikace. Těhotné ženy, osoby s akutním zánětem, čerstvými pooperačními ranami, s endoprotézy kloubů, implantáty páteře atd., osoby s onemocněním pohybového aparátu, jakož i osoby trpící arytmií, srdečními chorobami, rakovinou a jinými poruchami by neměly cvičit na vibrační plošině. Lidé s epilepsií, trombózou, cukrovkou, migrénou nebo srdečními chorobami by rovněž neměli cvičit na plošině. Kontraindikací je také kardiostimulátor a kovové implantáty v těle.

Vibrační plošiny v Hop-Sport

Pokud uvažujete o výběru vibrační plošiny, zvolte si spolehlivý zdroj, který vám dá jistotu vhodné kvality zařízení. V obchodě Hop-Sport nabízíme vibrační plošiny určené pro domácí trénink. Na každé z plošin jsou připevněny dva expandéry, které také umožňují zapojení do práce částí horní části těla. Plošiny z naší nabídky mají navíc dálkové ovládání, díky němuž je ovládání tréninkového počítače během cvičení lehké a pohodlné.

Oblíbené