Co dává trénink na vibrační plošině?

Co dává trénink na vibrační plošině?

Obsah

Trénink na vibrační plošině , neboli vibromasážní trénink celého těla , se stal oblíbenou formou fyzické aktivity. Tato inovativní tréninková metoda využívá vibrace generované speciální plošinou , na které se provádějí různá cvičení. Trénink na vibrační plošině má mnoho potenciálních zdravotních a kondičních výhod. Díky vibracím stimuluje vibrační plošina svaly ke kontrakcím o vysoké frekvenci, což vede ke zvýšení svalového tonu a aktivaci. Účinnost tréninku lze zvýšit aktivací většího počtu svalů ve srovnání s tradičními tréninkovými metodami což umožňuje právě vibrační plošina . Trénink na vibrační plošině může pomoci zlepšit svalovou sílu, vytrvalost, rovnováhu a flexibilitu. Může také urychlit spalování tuků a zlepšit krevní oběh a hustotu kostí. Trénink na vibrační plošině je navíc nenáročný, což znamená, že jej mohou využívat lidé všech věkových kategorií a úrovní fyzické zdatnosti. Tato inovativní tréninková metoda nabízí alternativní a účinnou formu fyzické aktivity pro ty, kteří hledají zpestření a cvičební výzvy.

Vibrační plošina - co to je?

Vibrační plošina je relativně malé zařízení (ve srovnání s běžeckými pásy, rotopedem nebo cyklotrenažéry), která vám pomůže postarat se o svaly a umožní zajímavým způsobem zpestřit si domácí tréninky. Na tomto zařízení mohou cvičit začátečníci, ale i pokročilí. Při cvičení na plošině je naše tělo ovlivněno vibracemi generovanými tímto zařízením. Podle modelu může plošina generovat oscilační (nahoru-dolů), horizontální (boční) nebo 3D pohyby.

Co nám dáva trénink na plošine?

Cvičení s vibracemi stimuluje produkci kolagenu a elastinových vláken v pokožce a díky tomu je pokožka omlazená a tonizovaná. Cvičení na plošině je nenahraditelné v boji proti celulitidě. Urychluje spalování tuků, a to i na problematických místech. Pro sportovce a pokročilé je trénink na plošině efektivnější, a rovněž podporuje regeneraci svalů po těžším tréninku.

Silnější svaly i kosti

Cvičení na plošině zapojuje všechny svaly těla - díky vibracím pracuje celé tělo. Takové cvičení přispívá k posílení a zlepšení svalů, kostí. Vibrace zlepšují krevní oběh v kloubech a posilují všechny tkáně.



Cvičení šité na míru možností

Trénink na vibrační plošině nevyžaduje žádné pokročilé sportovní schopnosti. Naopak, je to velmi jednoduché. K využití příznivých účinků vibrací stačí stát nebo sedět na plošině a nastavit požadovanou frekvenci vibrací nebo zvolit některý z nabízených tréninkových programů. Například v HS-070VS Scout který je k dostání v obchodě Hop-Sport, si můžete vybirat až z 8 tréninkových programů a širokého rozsahu rychlostních stupňů (1 - 99).

Kdo by neměl cvičit na vibrační plošině?

Před zahájením tréninku na plošině si pozorně přečtěte kontraindikace. Těhotné ženy, osoby s akutním zánětem, čerstvými pooperačními ranami, s endoprotézy kloubů, implantáty páteře atd., osoby s onemocněním pohybového aparátu, jakož i osoby trpící arytmií, srdečními chorobami, rakovinou a jinými poruchami by neměly cvičit na vibrační plošině . Lidé s epilepsií, trombózou, cukrovkou, migrénou nebo srdečními chorobami by rovněž neměli cvičit na plošině . Kontraindikací je také kardiostimulátor a kovové implantáty v těle.

Vibrační plošiny v Hop-Sport

Pokud uvažujete o výběru vibrační plošiny , zvolte si spolehlivý zdroj, který vám dá jistotu vhodné kvality zařízení. V obchodě Hop-Sport nabízíme vibrační plošiny určené pro domácí trénink. Na každé z plošin jsou připevněny dva expandéry, které také umožňují zapojení do práce částí horní části těla. Plošiny z naší nabídky mají navíc dálkové ovládání, díky němuž je ovládání tréninkového počítače během cvičení lehké a pohodlné.

Autor: Gabi Mazur