Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

08 Čec 2019

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Nákupní průvodce / Dům a zahrada / Zahradní skluzavky

Jednou z nejběžnějších hraček na zahradě je skluzavka. V současné době máme obrovský výběr skluzavek na trhu, je těžké rozhodnout o konkrétním modelu. Chceme vám tento úkol zjednodušit. Ověřte si u nás, jak vybrat vhodnou zahradní skluzavku pro vaše dítě!

Zahradní skluzavka přizpůsobená věku

Zahrada je ideálním místem zábavy pro děti. Pokud však chceme, aby byla zábava na zahradě bezpečná, musíme dětem poskytnout hračky přizpůsobené jejich věku, což platí i pro skluzavky.

  • Pro prcky do tří let doporučujeme nákup malých skluzavek jen s několika schody, vyrobených z plastu, s mírným sjezdem. Při nákupu takových skluzavek stojí za to věnovat pozornost tomu, zda mají široké schody, které dětem usnadňují vstup a zda mají vyšší boční stěny pro zajištění bezpečnosti při sjezdu. Malá skluzavka by měla být snadno sestavitelná, stabilní, bez ostrých prvků. Při nákupu stojí za to věnovat pozornost tomu, zda určitý model má atesty a bezpečnostní certifikáty.
  • Pro starší děti, v předškolním a školním věku, stojí za to přemýšlet o větší skluzavce, například namontované na dřevěné houpačce nebo dřevěném domě na vyvýšené plošině. Skluzavky o délce 2,5 metru mohou být umístěny ve výšce asi 120 cm. V případě skluzavek s délkou 3 m, je možné namontovat ve výšce 135-150 cm. To jsou dostatečné výšky pro děti. 

Bezpečná skluzavka

Abychom zvýšili bezpečnost hry, musíme zajistit, aby všechny dřevěné prvky rámu byly dobře leštěné. Pokud jde o skluzavku, nesmí mít žádné vyčnívající ostré prvky. Z hlediska bezpečnosti stojí za to investovat do skluzavek z certifikátem GS / TUV. V Hop-sport.cz najdete skluzavky s výše uvedeným certifikátem, které splňují normu EN 71-1, což potvrzuje vysokou kvalitu zpracování. Celá konstrukce skluzavky by měla být pevná a odolná vůči jakémukoliv poškození a působení denního zatížení hmotnostního. Skluzavky, které jsou k dispozici v našem obchodě, jsou vyrobena z tvrzeného polyethylenu (HDPE), který se vyznačuje vysokou pevností a odolností proti tvorbě zabarvení způsobenou škodlivými účinky slunečního záření. Při nákupu zahradní skluzavky, stojí za to přemýšlet o tom, že je funkční a dává příležitost rozmanité zábavě. Modely dostupné v  Hop-sport.cz jsou vybaveny speciálním systémem, který umožňuje připojení zahradní hadice. Díky tomuto "obyčejná" skluzavka se snadno změní na vzrušující vodní tobogán.

Nejlepší místo pro zábavu na zahradě

Území, kde plánujeme zřídit příslušenství pro děti, by měla být na viditelném místě, aby pečovatelé nespustit děti, které si hrají, z očí. Stojí za to najít místo, které bude daleko od pichlavých keřů (např. růží). Tam, kde si děti hrají, stojí za to zasít trávu odolnou vůči pošlapání a v místě montáže skluzavky stojí za to přemýšlet o měkké půdě, na které budou děti přistávat. Pokud je v tomto místě hliněná půda, stojí za to přemýšlet o umístění speciální podložky, která usnadní přistání.

Pokud hledáte skluzavky vyrobené z vysoce kvalitních materiálů, zveme vás ke kontrole jednotlivých modelů v obchodě Hop-sport kromě skluzavek najdete také zahradní trampolíny, které můžete využít i pro vybavení dětského hřiště. Zveme vás na nákupy!

Oblíbené