Na co se zaměřit při výběru vibrační plošiny

Na co se zaměřit při výběru vibrační plošiny

Obsah

Hledáte způsob k obohacení každodenních tréninků? Zjistěte, jaké výhody nabízí trénink na vibrační plošině ! Zde vám poradíme, na co se zaměřit při nákupu tohoto inovativního zařízení.

Vibračná plošina - stojí za to?

Při správném provedení může být trénink s využitím vibrační plošiny efektivnější než tradiční fitness cviky . Vibrace zapojí do práce všechny svalové skupiny , díky čemuž se více stimuluje metabolismus. Trénink na vibrační plošině je zaměřen na posílení svalů , díky čemuž bude tento nástroj účinný v boji proti celulitidě a svaly budou regenerovat rychleji po intenzivním sportovním tréninku.

Na co se zaměřit při nákupu?

Druh plošiny přizpůsoben vám - Na trhu jsou dostupné dva typy vibračních plošin . Prvními jsou axiální zařízení , kde je střed plošiny stále v jedné poloze, ale po stranách se plošina může odchylovat o 10 mm. Toto zařízení funguje na principu houpačky , strany se houpou doprava a doleva. V případě této plošiny jsou vibrace kolem hlavy minimální. Štíhlé osoby s nízkou hmotností se mohou během maximálních vibrací "uklouznout" z plošiny. Proto by měli zvolit zařízení s protiskluzovou platformou. Druhým typem plošina, která vibruje při pohybu nahoru a dolů . Při cvičeních se dává do vodorovné polohy. Cvičení je zcela pohodlné, ale nevýhodou cvičení s tímto typem plošiny jsou intenzivní vibrace kolem hlavy .

Tréninkové programy - Vyberte si plošinu, která má velký výběr tréninkových programů. Různé cviky nám umožní přizpůsobit cviky cílem, které chceme dosáhnout. Další výhodou bude široká škála úrovní rychlosti , ze kterých si můžete vybrat, takže můžete trénovat podle svých představ.

Dodatočné vybavení - Ovládání plošiny během tréninku, zejména ve stoje, může být dost obtížné, pokud jsou tlačítka umístěna vedle tréninkového počítače. Praktickým řešením je zvolit si plošinu vybavenou dálkovým ovladačem , který vám umožní měnit parametry během cvičení. Je to velké pohodlí. Můžeme zvýšit nebo snížit hladinu vibrací, aniž jsme opustili plošinu. Zajímavým doplňkem jsou i odporové pásy (expandéry) . Díky nim můžeme stimulovat svaly rukou, zad a ramen, aby více pracovali. Odporové pásy připevněny k vybraným vibračním plošinám lze ze zařízení odpojit.

Technické provedení a vybavení - Vibrační plošina vyrobena z odolných materiálů, vyztužená kovovým rámem bude jistě dobrou volbou. Další výhodou budou vyrovnávací nožičky , díky kterým můžete zařízení umístit na nerovnou podlahu. Některé z modelů jsou vybaveny transportním kolečkem , který umožňuje pohodlné přemísťování plošiny bez nutnosti jejího zvedání.

Maximální hmotnost používateľa - Tento aspekt je obzvláště důležitý pro lidi, kteří mají vážnou nadváhu a chtějí zhubnout. V obchodě Hop-sport najdete vibrační plošiny pro lidi s maximální hmotností 150 kg.

Prohlédněte si naše vibrační plošiny a vyberte si ten správný model! Přejděte do obchodu

Autor: Hop-Sport Redakce