Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

28 Zář 2022

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Nákupní průvodce / Osy k činkám / Závaží / Fitness zařízení / Eliptické trenažéry

Climber - test

Lidé, kteří se chtějí věnovat fyzické aktivitě, se často ptají, jaké fitness vybavení si koupit pro domácí použití. Chcete-li provést správnou volbu, stojí za to provést test zařízení. Ale co když se to nedá? Nebojte se, Hop-Sport už pro vás udělal test Climbera. Přečtěte si náš článek a dozvíte se více o tomto skvělém domácím tréninkovém zařízení.

trenažér Climber

Climber - jaké je to zařízení?

Climber je moderní a jedinečný stroj užitečný v každé domácí posilovně. Jeho jedinečnost spočívá v konstrukci, která je kombinací eliptického trenažéru a stepperu.

Pohyby, které děláme na climberu, napodobují ty, které děláme při stoupání do kopce. Climber však nabízí mnohem víc než jen vertikální pohyb. Nohy při tréninku pracují jako na eliptickém trenažéru. Díky tomu přístroj velmi rychle a efektivně zeštíhluje spodní partie našeho těla. Je to dobré zejména pro:

  • lýtka,
  • zadek,
  • stehna,
  • břišní a zádové svaly.
Na climberu můžeme cvičit kardio a HIIT trénink - vysoce intenzivní tréninkové jednotky. 

Kardio trénink se vyznačuje mírnou intenzitou a rovnoměrným tempem cvičení. Tepová frekvence je udržována na 50-80% vaší maximální tepové frekvence. Vyrábí se poměrně snadno, ale jejich dokončení trvá déle. Energie během tréninku se získává zejména přeměnou volných mastných kyselin. Tuk se spaluje zejména při cvičení.

HIIT tréninky, tedy intervalové, jsou sice kratší, ale mnohem náročnější. Rychlé tempo se prolíná s mírným tempem. Srdeční frekvence se během tréninku udržuje na vysoké úrovni, která se rovná nebo je vyšší než 80 % vaší maximální srdeční frekvence. Energie během tréninku se bere hlavně z glykogenu. Velkou výhodou tohoto typu tréninku je, že výrazně zrychluje metabolismus po cvičení. Tuk se spaluje až 48 hodin po cvičení.

Cvičení na trenažéru Climber je bezpečné, ale některé skupiny lidí by si na něj měly dávat pozor.

Nedoporučují se těm, kteří bojují s následujícími:

  • oběhové selhání,
  • pokročilá a neregulovaná hypertenze,
  • narušení srdečního rytmu.

Trenažér Climber - vyplatí se to?

Ve srovnání s klasickým trenažérem nebo stepperem nám trenažér Climber poskytuje větší možnosti tréninku. Kombinace dvou druhů pohybu znamená, že při cvičení zapojujeme více svalů. V důsledku toho se zvyšuje také efektivita tréninku.

Climber má oproti klasickému eliptickému trenažéru obrovskou výhodu iz hlediska velikosti. Je to malý kus zařízení. Velikostí připomíná stepper s rameny nebo se sloupkem. Díky tomu nezabere moc místa, uskladníme ho i ve velmi malém bytě. Jeho velikost také umožňuje v případě potřeby snadno přemístit zařízení na jakékoli místo.

Climber je nepochybně perfektní výbavou pro lidi, kteří chtějí bezpečně a efektivně zlepšit vzhled své postavy a zvýšit vytrvalost, aniž by museli utrácet majlant za kardio přístroj. Pohyby na climberu jsou přirozené a nepřetěžují klouby. Cvičení má řadu zdravotních výhod. Zlepšují kvalitu spánku a koncentrace, příznivě ovlivňují práci srdce a plic. Můžeme je dělat kdykoli chceme, bez ohledu na denní dobu nebo počasí venku. Na trénink nepotřebujeme speciální oblečení. Během cvičení se nemusíme odtrhávat od domácích povinností, jako je například péče o děti.

počítač
trénink na climberu

Trenažér Climber - test

Pokud hledáte moderního a spolehlivého Climbera, jistě vás zaujme magnetický eliptický trenažér Climber Icon z našeho internetového obchodu Hop-Sport. Spojuje všechny výhody tradičního eliptického trenažéru se stepperem. Výsledkem je, že každé cvičení bude efektivnější a umožní vám posunout váš trénink na vyšší úroveň. Stroj byl zkonstruován tak, že se ideálně hodí do domácích podmínek. Díky kompaktním rozměrům není problém zařídit si prostor.

Stroj je založen na pevné ocelové konstrukci. Díky němu se při cvičení cítíme bezpečně. To výrazně ovlivňuje komfort tréninku, jelikož se můžeme ještě více soustředit na cviky. Zařízení je vybaveno vyrovnávacími nožičkami. Díky nim horolezec stojí pevně, i když se trénink provádí s vysokou intenzitou. Maximální zatížení, které Climber Icon unese, je až 120 kg.

Zařízení má magnetický systém se setrvačníkem o hmotnosti 8 kg. Díky tomu se hodí do všech podmínek. Hladký a tichý chod stroje může být důležitý zejména pro lidi, kteří využívají eliptický trenažér pozdě a nechtějí být rušeni členy své domácnosti. Magnetický odpor je nastavitelný až do 8 úrovní. To vám umožní přizpůsobit každý pořad vašim potřebám efektivním a rychlým způsobem pomocí číselníku. Díky tomu, že je změna odporu tak jednoduchá, může na něm cvičit celá rodina.

Climber Icon je vybaven moderním a multifunkčním počítačem. Na jeho přehledné obrazovce můžeme neustále sledovat tréninkové parametry jako: ujetá vzdálenost, spálené kalorie či rychlost. Díky speciálním senzorům můžete sledovat puls i během cvičení. Toto je velmi užitečná informace, zejména během kardio a HIIT tréninků. Vedle počítače je také držák na tablet. Můžete tak snadno spojit cvičení se zábavou, například díváním oblíbeného filmu nebo seriálu.

Climber Icon jako vybavení pro domácí použití disponuje speciálními transportními válečky, pomocí kterých můžete po skončení aktivity přemístit vybavení na jiné místo. Navíc je díky nim podklad chráněn před poškrábáním. Cvičit je tedy možné v kterékoli místnosti domu či bytu.

Aby horolezecká cvičení přinesla ještě lepší výsledky, můžeme je kombinovat s vhodným silovým tréninkem. Silová cvičení můžeme provádět bez ohledu na věk. Díky této kombinaci při vytrvalostních tréninkových jednotkách nejen zredukujeme tělesný tuk, ale také zpevníme postavu, vybudujeme sílu a vyhneme se spalování svalů.

Silová cvičení lze provádět se zátěží vlastního těla nebo s přídavnou váhou. Při takovém tréninku velmi dobře fungují kettlebells, činky a tyče. Dodatečným zpestřením bude využití tréninkových laviček, bradel či specializovaných madel. Všechna tato zařízení jsou dostupná v naší nabídce - na stránce internetového obchodu Hop-Sport.

Oblíbené