Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

15 Bře 2022

Author

Matúš Kaczmarek

V kategoriích

Nezbytné tréninkové doplňky / Příslušenství fitness / Akupresurní podložky

Akupresurní podložka je pozoruhodný nástroj, který si získává oblibu mezi těmi, kdo hledají přírodní metody úlevy od bolesti a zlepšení zdraví. Podložka je inspirována starověkými akupresurními technikami a je navržena tak, aby stimulovala akupresurní body na těle prostřednictvím stovek plastových hrotů. Zkušenosti uživatelů potvrzují její blahodárné účinky na zdraví. Akupresurní podložka může přinést úlevu od bolesti zad, snížit svalové napětí, zlepšit krevní oběh a imunitu a napomoci relaxaci a snížení stresu. V tomto článku se blíže podíváme na tuto fascinující pomůcku, její zdravotní účinky a na to, jak ji správně používat, abyste z ní vytěžili maximum. Máte chuť dozvědět se něco o akupresurní podložce a o tom, jak může zlepšit vaši pohodu? Přečtěte si náš článek.

Akupresurní podložky

Akupresurní podložky působí na tělo díky speciálním masážním jehličkám, které zlepšují krevní oběh. Podložky nezabírají mnoho místa, takže si je můžete vzít kdekoli s sebou a užít si relaxační masáž!

Začněme tím, co je akupresura. Je to alternativní metoda léčby z Asie, která byla poprvé použita před 7 000 lety. V tradiční akupresuře, na rozdíl od akupunktury, nepoužíváme jehly, ke stlačení vhodných míst,  používáme pouze prsty. Léčivý účinek získáme díky tlaku. Tlak musí být vyvíjen na správných místech mírnou silou, používají se hlavně krouživé pohyby.

Čínská medicína je přesvědčena o tom, že za všechny nemoci je zodpovědná nerovnováha v toku energie Jin a Jang. Tlak uvolňuje všechny blokády a tok energie znovu získá svoji rovnováhu. Akupresura, kterou provádějí odborníci, je určena k podpoře léčby chronických chorob, jako jsou migréna, astma, alergie, kardiovaskulární choroby, gastrointestinální nebo neurohormonální choroby.

Domácí akupresura

Ne každý si může dovolit pravidelné návštěvy u specialistů, takže díky dostupnému akupresurnímu příslušenství můžeme takovou masáž provádět doma. K domácí masáži stačí akupresurní podložka nebo polštář.  Takové produkty jsou vybaveny rozetami s tlakovými body - tzv. hroty vyrobenými z plastu. Ležením na rozetách zajišťujeme potřebnou kompresi a díky vhodnému rozmístění jehliček je tlak optimálně rozložen.

Výhody akupresurních podložek

Podložka se doporučuje pro taková onemocnění, jako jsou bolesti zad, bolesti krku, hypertenze, artritida nebo problémy se spánkem a pomalý metabolismus. Sezení na podložce pomáhá znovu získat zdraví a zlepšit celkovou pohodu. K léčbě bolesti zad položíme podložku podél páteře. Pro akupresuru hlavy dáme podložku nebo polštář pod krk, což pomáhá proti bolesti. Akupresurní podložka a polštář mohou být použity v ležící, stojící nebo sedící poloze. Můžeme je použít k masáži zad, nohou, krku, rukou nebo beder. Díky této masáži se zvyšuje přísun krve do tkání, což pomáhá zmírňovat bolest a zlepšuje pocit pohody.

Čím jsou výjimečné akupresurní podložky Hop-Sport?

Podložky a polštáře Hop-Sport jsou vyrobeny z bezpečných materiálů - povlečení na polštáře je vyrobeno ze 100% bavlny, plněné měkkou výplní, rozety jsou vyrobeny z ABS plastu. V případě potřeby je možné povlečení na polštáře stáhnout a ručně je umýt jemným čistícím prostředkem.


Akupresurní podložka - jak ji používat?

Chcete-li akupresurní podložku používat správně, postupujte podle níže uvedených pokynů. Nejprve podložku položte na rovný povrch, například na podlahu nebo postel. Poté si na podložku lehněte nebo sedněte tak, aby se ostré hroty dotýkaly vašeho těla. Začněte s krátkou dobou, například 10-15 minut, abyste dali tělu čas na adaptaci. Postupně dobu sezení/ležení prodlužujte až na 30-40 minut. Pro dosažení nejlepších výsledků se soustřeďte na dýchání a snažte se uvolnit tělo. Pokud cítíte příliš velké nepohodlí, můžete na podložku dát tenkou vrstvu materiálu nebo si zpočátku obléknout tenké tričko. Je také důležité vyhnout se používání podložky bezprostředně po jídle nebo před spaním. Nezapomeňte, že tělo každého z nás reaguje jinak, proto naslouchejte svému tělu a přizpůsobte dobu a frekvenci používání podložky svým potřebám. Před použitím akupresurní podložky se také doporučuje poradit se s lékařem, zejména pokud máte nějaké zdravotní potíže.

Jak dlouho můžeme ležet na akupresurní podložce?

Akupresurní podložky můžeme používat každý den, a tento proces by neměl na začátku trvat déle než 15 minut. Na začátku je nejlepší lehnout si na podložku například na 5 min a postupně tento čas zvyšovat. Jakmile si zvykneme na efekt akupresury, můžeme tento čas prodloužit na 30 minut. Je dobré vědět, že použití akupresurní podložky nebo polštáře může způsobit nepohodlí a zarudnutí pokožky. Tento pocit však po určité době ustoupí. Chceme-li, aby tlak nebyl příliš intenzivní, můžeme na podložku položit tenký materiál.

Akupresurní podložka - možné vedlejší účinky

Používání akupresurní podložky může být spojeno s některými vedlejšími účinky. Ty mohou zahrnovat počáteční pocit nepohodlí, zarudnutí kůže, pocit pálení nebo mírné oděrky. Někteří lidé mohou také pociťovat krátkodobé zvýšení bolesti nebo citlivosti. Je důležité přizpůsobit dobu a intenzitu používání podložky svým individuálním potřebám a naslouchat reakcím svého těla. 

Pro koho nejsou určeny akupresurní podložky?

Podložku by neměly používat osoby, které mají problémy s dermatologickými chorobami (mykóza, infekční kožní onemocnění), jsou v procesu infekce, trpí rakovinou, trpí poruchami krvácení, měli srdeční infarkt nebo těhotné ženy. Máme-li pochybnosti o tom, zda můžeme takovou podložku použít, nejprve se obraťte na svého lékaře.

Oblíbené