Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

20 Zář 2023

Author

Matúš Kaczmarek

V kategoriích

Relaxační a zábavná zóna / Trampolíny

Ztráta pevné půdy pod nohama nemusí mít vždycky co dočinění s něčím negativním. Naopak, mezi dětmi i dospělými mají trampolíny recenze plné superlativů. Dovádění ve vzduchu, kdy si připadáte jako ve stavu beztíže, si s nimi užijete, jako byste byli opět dětmi. Že ještě žádnou trampolínu nemáte? Pak je nejvyšší čas to změnit – připravili jsme si pro vás pět důvodů, které vás přesvědčí k jejímu nákupu.

Zábava na čerstvém vzduchu

V době, kdy děti již od útlého věku tráví svůj volný čas převážně zavření doma, jsou rodiče rádi za každou minutu, kterou jejich potomci prožijí na čerstvém vzduchu. O to více, mohou-li tento čas trávit společnou aktivitou. Na to je jednoznačně nejlepší trampolína.

Nejen totiž, že sbližuje rodinu, ale také blahodárně působí na unavenou mysl a dopomáhá k psychické pohodě. Jde proto o aktivitu jako stvořenou pro odreagování se po příchodu ze stresujícího prostředí školy či zaměstnání. Jako bonus si navíc na trampolíně zpevníte svalstvo, protáhnete kosti a vypilujete rovnováhu i výdrž.

2. Dlouhá životnost

Na zahradních trampolínách je příjemným překvapením i to, že vyžadují pouze minimální péči. Pořídíte-li si kvalitní model od prověřeného prodejce, nemusíte se bát toho, že by vaše trampolína zrezla hned po prvním letním dešti. Proto je třeba při přemýšlení, jak vybrat trampolínu, hledět i na materiál, z něhož je její konstrukce.

Mělo by jít ideálně o kvalitní ocel s práškovým lakováním. Trampolínu se doporučuje mimo sezónu zazimovat. A to buď tak, že ji rozložíte a přemístíte do sucha sklepa, komory či třeba garáže, nebo ji opatříte odolnou plachtou zabraňující působení extrémních povětrnostních podmínek.

Jinou péči trampolína nevyžaduje, a přesto s vámi prožije klidně i desetiletí.

Za málo peněz hodně muziky

S ohledem na výše zmiňovanou vysokou životnost trampolíny jde skutečně o zanedbatelnou investici do rodinné zábavy. I trampolínu velkých rozměrů si totiž na svou zahradu či terasu můžete pořídit už za několik málo tisíc korun. Také z tohoto důvodu má všeobecně mezi uživateli zahradní trampolína recenze, které jí mohou všechny skákací hrady, prolézačky a pískoviště jen tiše závidět.

Děti i dospělí ji jednoduše milují, a tak se na trampolínách v českých zahradách hopsá a dovádí od prvních jarních dní až do pozdního podzimu.

4. Velký výběr tvarů

Poměrně různorodá nabídka vzhledů a tvarů zahradních trampolín vám taktéž dává možnost výběru. Kruhové trampolíny díky rovnoměrnému rozložení zátěže přinášejí jistotu dlouhodobě stejně pevné skákací plochy. Obdélníkové a velké čtvercové plochy jsou zase vhodné zejména pro domácnosti, kde bude nejčastěji trampolínu používat současně více než jedna osoba.

Mezi oblíbenými tvary zahradních trampolín však nalezneme i víceúhelníky. Šesti či osmiúhelníky v zahradě nepůsobí prostorově tak dominantně, a to ani v těch největších velikostech.

5. Bezpečné skákání

Naprostá většina trampolín, které dnes svým dětem můžete v obchodech i online pořídit, disponuje obvodovou sítí. Jde totiž o bezpečnostní prvek číslo jedna. Přesto se ale najdou i takové, které ji nemají. Těm byste se měli obloukem vyhnout, záleží-li vám vedle zábavy dětí prioritně na jejich bezpečí.

Kromě sítě se soustřeďte také na dostatečně velkou skákací plochu s ohledem na počet osob, které na ní budou hopsat současně. Vyhledávejte také doporučení a hodnocení jednotlivých modelů. U každé trampolíny recenze a testy vypoví o jejích skutečných kvalitách a nedostatcích nejvíce.

Oblíbené