Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

29 Bře 2023

Author

Izabela Pawik

V kategoriích

Domácí silový trénink / Posilovací věže

Posilovací klec je zařízení, které umožňuje provádět mnoho cviků s váhou vlastního těla a volnými váhami. Díky němu bude váš domácí trénink ještě efektivnější a bezpečnější. Zjistěte více o konstrukci – z čeho je vyroben, jaké má rozměry a jak ovlivní vaše cvičení.

Čím je cvičební klec Rack?

Klec Rack je specializované zařízení, které na rozdíl od mnoha jiných strojů umožňuje provádět široké spektrum cviků. Spojuje v sobě vlastnosti hrazdy a stojanu na závaží a činky. Dá se doplnit o další příslušenství, například tréninkovou lavici, čímž se stane vícepolohovým fitness zařízením.

Díky kleci Rack můžeme procvičit svaly celého těla, jako např.:

  • ramena,
  • hrudník,
  • nohy,
  • záda
S činkou na ní můžete provádět prakticky každý cvik, například dřepy, výpady, vojenský tlak, mrtvý tah. Přidáním tréninkové lavice ke kleci otevřete i další možnosti cvičení, včetně flat bench pressu, ramenního tlaku a mnoha dalších.

Řešení klece na cvičení je mimořádně praktické pro domácí posilovny. Namísto mnoha těžkých zařízení vám bude stačit jen jedna klec, která vám umožní provádět trénink celého těla.

Cvičební klec zahrnuje:

  • bezpečnostní háky - umožňují zaujmout pozici na cvičení ve správné výšce a odložit činku,
  • činkové tyče - poskytují dodatečný prostor pro závaží nepoužívaná při daném cviku,
  • horní hrazda- výborně doplňuje trénink horní části těla,
  • stabilní konstrukce – dává uživatelům větší jistotu a pohodlí během tréninku.
posilování s klecí Rack

Klec Rack - rozměry

Klec Rack je poměrně velké zařízení - vysoké až 2 metry. Jeho nepopiratelnou výhodou je fakt, že umožňuje provádět plnohodnotný trénink, díky čemuž může tvořit celé vybavení samotné posilovny. Klece jsou obvykle vyrobeny z oceli s práškovým nástřikem, díky čemuž jsou velmi odolné a snesou velké zatížení.

Cvičební klece jsou dostupné ve dvou typech. Prvním z nich jsou volně stojící zařízení, která nevyžadují upevnění na podlahu nebo stěnu. Jsou ideální pro domácí použití, jelikož nevyžadují zásahy do konstrukce místnosti. Druhým typem jsou klece připevněné k zemi nebo stěně. Najdete je v profesionálních tělocvičnách a fitness klubech.

Díky své všestrannosti vám posilovací klec umožňuje provádět různé druhy tréninků. Nejčastěji se využívá při silovém cvičení, crossfitu, kalistenice a funkčním tréninku. Takto může klec využívat mnoho lidí se zcela odlišnými tréninkovými cíli. Bude ideálním řešením, pokud si doma plánujete vytvořit posilovnu pro celou rodinu.

věž Hop-sport

Posilovací klec Hop-sport

Pokud hledáte kvalitní posilovací stroj, určitě navštivte náš internetový obchod Hop-Sport. Klec Rack HS-1009K je víceúčelové zařízení, které vám pomůže rozšířit vaše tréninkové možnosti.

Velkou výhodou modelu HS-1009K je stahovací tyč s různými možnostmi uchopení integrovaná do konstrukce. Díky němu si zpestříte domácí silová cvičení a aktivujete do práce více svalů. Cvičením na hrazdě si rozvinete záda a ramena, jakož i posílíte páteř, čímž ji ochráníte před zraněními v budoucnosti.

Klec Rack HS-1009K má až 24 úrovní jištění a vzdálenost mezi otvory je 6 cm. To je velmi důležité v kontextu pohodlí a bezpečnosti při cvičení s těžkými váhami. HS-1009K má také extrémně odolnou konstrukci, která je schopna unést maximální zatížení 300 kg.

Klec je navíc vybavena praktickými trny pro uložení závaží. Díky tomu si zorganizujete prostor domácí posilovny a ovlivníte plynulost tréninku i rychlost změn hmotnosti kotoučů při cvičení.

Posilovací klec Rack naleznete v našem obchodě v kategorii Posilovací věže.

Oblíbené