Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

06 Úno 2024

Author

Izabela Pawik

V kategoriích

Domácí silový trénink / Činkové sety s lavicí / Posilovací lavice

Posilovací lavice jsou z těch nezbytností, která by neměly chybět v žádné domácí posilovně. Kromě posilování s činkami nebo vlastní vahou je totiž využijete i při fitness a kardio cvičení. Jaké máme na posilovací lavici recenze?

Co je posilovací lavice a k čemu slouží

Cvičení na posilovací lavici je efektivním způsobem v případě, že chcete posilovat celé tělo. To, které svaly trénujete konkrétně, závisí na typu cvičení a nastavení lavice. Je nejlepší především na posílení horní poloviny těla, tedy prsních svalů, zádových, bicepsů, tricepsů, ale je skvělé i na břicho.

Lavici si tedy vybírejte podle způsobu cvičení a partií těla, na které se chcete zaměřit. Existuje několik typů posilovacích lavic, přičemž každý má své vlastní výhody a zaměření.

Jaké výhody přinášejí ty z nejlepších posilovacích lavic?

Lavice na bench press

Lavice na bench press neboli bench lavice je nepostradatelným nástrojem na posilování pro všechny, pro domácí posilovnu i fitness centrum. Bench press je totiž král všech cviků na posílení horní poloviny těla, především prsních svalů.

Tato lavice je navržená tak, aby tělu během cvičení poskytovala optimální podporu a umožňovala vykonávat cviky s maximální efektivitou a bezpečností. Často má ve výbavě také různé příslušenství k posilovacím lavicím, jako například stojany na závaží a činky.

Některé modely disponují odkládacími místy pro činky. To usnadní uskladnění a přispívá k celkově čistějšímu a organizovanějšímu prostředí. To může být při cvičení také motivačním prvkem.

Hyperextenzní posilovací lavice

Hyperextenzní posilovací lavice se primárně využívá pro posílení zádových svalů a středu těla. Cvičení na ní obecně přispívá k lepšímu držení těla a prevenci bolesti zad.

Tento typ lavice pohodlně a bezpečně podporuje tělo při cvičení a umožňuje cvičit s optimálním napětím svalů. Nezbytnou výhodou hyperextenzní lavice je její schopnost selektivně zapojit a posílit zádové svaly, čehož je pomocí jiných cvičebních zařízení nebo cviků obtížné dosáhnout.

Polohovací posilovací lavice neboli nastavitelné lavice

Nastavitelná lavice je velmi flexibilní a univerzální zařízení, které umožňuje cvičení různých partií těla. Jedná se o vysoce adaptabilní nástroj, který si můžete nastavit do různých poloh a úhlů.

Tato multifunkční lavice vám umožní cvičení s vlastní vahou, ale lze ji také využít pro cvičení s činkami a dalšími pomůckami. Lavice je nastavitelná jako rovná lavice, šikmá lavice a některé modely dokonce můžete nastavit do plně svislé polohy, což je ideální pro intenzivní cvičení břišních svalů.

Díky své variabilitě a univerzálnosti je skvělou volbou pro ty, kteří hledají komplexní řešení pro posilování celého těla.

Jste začátečník nebo pokročilý sportovec? Vyberte správnou posilovací lavici

Jak vybrat správnou posilovací lavici?

Jste-li začátečník, doporučujeme posilovací lavici na bench press. Je ideálním nástrojem pro cvičení horní části těla, zejména hrudních svalů. Její jednoduché a intuitivní využití umožňuje začátečníkům snadno zvládnout základní cviky a naučit se správnou techniku. Poskytuje také stabilní a bezpečnou podporu pro tělo při cvičení.

Polohovací posilovací lavice pro začátečníky je vhodná také. Její flexibilita a adaptabilita umožňuje cvičení různých svalových skupin. Nastavitelnost lavice vám také umožní postupně zvyšovat intenzitu cvičení podle toho, jak to zrovna budete potřebovat.

Pokud se ale cítíte jako pokročilý sportovec, je pro vás ideální hyperextenzní posilovací lavice. Je speciálně navržená pro intenzivní cvičení svalů zad a středu těla, které jsou klíčové pro pokročilejší cvičení a výkonnost. Lavice umožňuje provádět speciální cviky, které cílí na specifické svalové skupiny a jsou často obtížnější.

Oblíbené