Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

31 Říj 2022

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Relaxační a zábavná zóna / Dům a zahrada / Trampolíny / Příslušenství k trampolínám

Zahradní trampolíny jsou zařízení pro zábavu a outdoorové aktivity pro sezónní použití. V zimě by měla jít na suché a zastřešené místo, kde bude řádně zajištěna. To, jak to uděláme, ovlivní v budoucnu její technické parametry, zejména životnost. Pokud vám záleží na bezpečnosti vašich blízkých a chcete zakoupenou zahradní trampolínu využívat dlouhá léta, určitě si přečtěte náš článek. Dozvíte se, jak připravit atrakci pro celou rodinu k přezimování.

Trampolína v zimě

Zahradní trampolíny' se využívají od jarního do podzimního období. Obvykle tato doba závisí na povětrnostních podmínkách, zejména na množství srážek a venkovní teplotě. Ani kvalitní zahradní trampolíny nevydrží příliš dlouho v dešti nebo mrazech. V zimě jsou tyto podmínky ještě tvrdší, což se promítá do destrukce jednotlivých komponentů. Prvky jako síťka, pružiny a šrouby spojující stojan jsou obzvláště vystaveny nízkým teplotám. Nejlepším řešením, jak předejít úplnému zničení nebo poškození trampolíny, je rozebrat a skrýt ji. Nejlepší je to udělat pomocí originálního továrního balení a vybavení poskytnutého výrobcem.

Kam schovat trampolínu na zimu?

Zahradní trampolíny by měly být skladovány v suchých a teplých místnostech. Můžeme je umístit mimo jiné:

  • v kůlně na nářadí,
  • v garáži,
  • v podkroví,
  • v suterénu,
  • v zahradním domku.
Ve skutečnosti nám stačí najít místnost, která je velikostí přiměřená velikosti naší zahradní trampolíny. Tento rozměr je třeba vzít v úvahu po složení trampolíny a umístění do původního obalu nebo po správném zabalení. Pokud nemám fabrický box, můžeme jednotlivé prvky například obalit strečovou fólií nebo srolovat do plachty. Komplexní trampolína nemůže rušit obyvatele a jejich hosty, proto je dobré zvolit si odlehlé místo. Je také důležité, aby na toto místo neměly přístup děti nebo domácí zvířata. Mohou zničit nebo poškodit součásti zahradní trampolíny, například síť.
místo pro skladování trampolíny
pružiny trampolíny

Jak zajistit trampolínu po sezóně?

Po skončení sezóny je třeba trampolínu chránit zejména před vlhkostí a možností poškození jejích prvků. Obzvláště citlivé jsou:

  • síť,
  • pružiny;
  • ochranný síťový zip,
  • skákací plocha 

K ochraně je nejlepší použít balení nebo jinou kartónovou krabici. Alternativou mohou být všechny druhy fólií, jejichž kusy se spojí páskou. Důležité je kombinovat prvky trampolíny z hlediska velikosti a účelu. Konstrukční rámy, ochranná síť a skákací podložka by měly být navzájem spojeny. Ostré konce pružin lze dodatečně zajistit fólií, polystyrenem nebo použitým oblečením. Malé prvky (např. šrouby) lze uložit do kapsy na zip, která je vhodně podepsána. Trampolína by však měla být především na suchém, teplém a zastřešeném místě, které nebude přístupné pro škůdce.

Jak zakrýt trampolínu na zimu?

Tepelná pohoda je velmi důležitá pro komponenty zahradních trampolín, které kvůli teplotním výkyvům nemohou „fungovat“. Pro optimální skladovací podmínky musíme složenou trampolínu přikrýt dekou, prostěradlem nebo fólií. Takto mu vytvoříme airbag a ochráníme jej před vlhkostí. Nejlepší tepelné podmínky jsou v zastřešených kompaktních budovách nebo v jejich částech, například v garážích nebo sklepech. Doporučeny budou zejména místnosti s topným systémem nebo dobře izolovány. Stojí za to dbát na to, aby zahradní trampolína nebyla umístěna v blízkosti jiných zařízení a předmětů. Potom ho můžeme zakrýt jinými věcmi, zapomenout na jeho přítomnost a v nejhorším případě ho poškodit.

Jak jinak lze chránit zahradní trampolína?

V zimě byste měli bezpodmínečně pamatovat na demontáž a schování zahradní trampolíny na vhodné místo. Pokud je však ještě podzim a my se nechceme zbavit hlavní atrakce ze zahrady, můžeme ji pořídit speciálním krytem. Tyto typy příslušenství jsou součástí jen těch nejlepších zahradních trampolín na trhu. z prodejny Hop-Sport.

Naše nabídka zahrnuje:

zahradní trampolíny s vnější sítí,
zahradní trampolíny s vnitřní sítí,
trampolíny ve tvaru dýně,

Ke každé trampolíně obdržíte speciální ochranný kryt bez ohledu na velikost a účel. Chrání trampolínu před deštěm nebo padáním listů ze stromů. Naše rodinná zahradní atrakce nám tak může posloužit iv pozdním podzimu či časném jaru.

trampolína Hop-sport
Oblíbené