Jaký je rozdíl mezi cementovými a litinovými činkami?

Jaký je rozdíl mezi cementovými a litinovými činkami?

Obsah

Cementové a litinové činky splňují stejnou funkci . Nicméně mezi nimi existuje mnoho rozdílů. Pravděpodobně si rozvažujete, které činky budou lepší a trvanlivější. Prověřte to s námi!

Litinové činky

Litinové činky , jak napovídá název, jsou vyrobeny z litiny . Litina je velmi odolný, pevný a těžký materiál. Litinové závaží na činky jsou menší než cementové závaží. A proto můžeme mít spoustu kotoučů, které zaberou méně místa než cementové činky.

Další výhodou činek z litiny je jejich pohodlí, navzdory vysoké hmotnosti, závaží nejsou velké , což činí pohodlnější cvičení . Jedná se o ideální závaží pro lidi, kteří často cvičí s činky nebo velkou činkou. Nevýhodou litinových činek je menší bezpečnost při odstranění závaží . Při upuštění kotouče není žádná amortizace . Pokud necvičíme na speciální podložce , můžeme podlahu poškrábat. Kromě toho jsou litinové závaží dražší než cementové, ale jsou nezničitelné a trvanlivé.

Cementové činky

Závaží v cementových činkách je vyplněno cementovou hmotou , směsí plniva, štěrkopísku a lepidla. To vše je uzavřeno v plastu . Kvůli jejich konstrukci jsou cementové kotouče větší než litinové, a pak zabírají více místa.

Cementové závaží jsou dobré pro začátečníky , kteří si zvyknou na cvičení s činky nebo velkou činkou. Jsou bezpečnější, protože upuštění cementového kotouče je méně nebezpečné. Vnější vrstva umělé hmoty absorbuje nárazy, což minimalizuje riziko poškrábání podlahy.

Vzhledem k materiálu, který se používá k tvoření závaží, jsou litinové závaží odolnější , zatímco cena cementových závaží je rozhodně nižší. Pokud uvažujete o nákupu cementových nebo litinových činek, podívejte se na modely, které jsou k dispozici v obchodě Hop-Sport a vyberte si činku pro sebe!

Prohlédněte si nabídku činek v Hop-sport!

Autor: Hop-Sport Redakce