Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

08 Úno 2019

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Nákupní průvodce / Sportovní vybavení a potřeby / Činky

Cementové a litinové činky splňují stejnou funkci. Nicméně mezi nimi existuje mnoho rozdílů. Pravděpodobně si rozvažujete, které činky budou lepší a trvanlivější. Prověřte to s námi!

Litinové činky

Litinové činky, jak napovídá název, jsou vyrobeny z litiny. Litina je velmi odolný, pevný a těžký materiál. Litinové závaží na činky jsou menší než cementové závaží. A proto můžeme mít spoustu kotoučů, které zaberou méně místa než cementové činky.

Další výhodou činek z litiny je jejich pohodlí, navzdory vysoké hmotnosti, závaží nejsou velké, což činí pohodlnější cvičení. Jedná se o ideální závaží pro lidi, kteří často cvičí s činky nebo velkou činkou. Nevýhodou litinových činek je menší bezpečnost při odstranění závaží. Při upuštění kotouče není žádná amortizace. Pokud necvičíme na speciální podložce, můžeme podlahu poškrábat. Kromě toho jsou litinové závaží dražší než cementové, ale jsou nezničitelné a trvanlivé.

Cementové činky

Závaží v cementových činkách je vyplněno cementovou hmotou, směsí plniva, štěrkopísku a lepidla. To vše je uzavřeno v plastu. Kvůli jejich konstrukci jsou cementové kotouče větší než litinové, a pak zabírají více místa.

Cementové závaží jsou dobré pro začátečníky, kteří si zvyknou na cvičení s činky nebo velkou činkou. Jsou bezpečnější, protože upuštění cementového kotouče je méně nebezpečné. Vnější vrstva umělé hmoty absorbuje nárazy, což minimalizuje riziko poškrábání podlahy.

Vzhledem k materiálu, který se používá k tvoření závaží, jsou litinové závaží odolnější, zatímco cena cementových závaží je rozhodně nižší. Pokud uvažujete o nákupu cementových nebo litinových činek, podívejte se na modely, které jsou k dispozici v obchodě Hop-Sport a vyberte si činku pro sebe!

Prohlédněte si nabídku činek v Hop-sport!



Oblíbené