Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

29 Bře 2023

Author

Izabela Pawik

V kategoriích

Nákupní průvodce / Fitness zařízení / Steppery

Chcete si koupit stepper, ale nevíte, jakými kritérii se řídit a na jaké parametry si dát pozor? Ptáte se, který model bude pro vás nejlepší? Nevíte jak funguje stepper? V článku níže naleznete odpovědi na všechny vaše dotazy.

Co je stepper a pro koho je vhodný?

Stepper je malé zařízení sestávající ze dvou plošin, na které se postavíme. Cvičení na stepperu napodobuje pohyb po schodech a cvičení jsou tak účinná, že už po měsíci vidíme uspokojivé výsledky! Tréninky jsou zároveň jednoduché a nevyžadují speciální přípravu.

Díky malým rozměrům stepperů nepotřebujeme mnoho místa. Po cvičení lze jednoduše přemístit do jiných místností a pohodlně uložit například pod postel nebo za skříň, což je skvělá alternativa k větším fitness zařízením. Cvičení na stepperu je velmi tiché a aktivitu na stepperu můžeme úspěšně spojit například se sledováním oblíbených seriálů.

Stepper je zařízení doporučeno téměř každému, zejména těm, kteří:

  • právě začínají své dobrodružství tréninkem,
  • chtějí vytvarovat spodní části těla,
  • sní o pevném zadku,
  • chtějí zhubnout a zeštíhlit tělo,
  • hledají správné fitness zařízení,
Kombinací prvků kardio tréninku a silového tréninku má stepper velký vliv na tělo. Kromě viditelných účinků v podobě hubnutí a vytvarovaných svalů můžeme díky cvičení na stepperu zaznamenat také zlepšení krevního oběhu, vytrvalosti a kondice.
trénink se stepperem Joy
stepper Joy

Jaký stepper vybrat a na co se zaměřit?

Přestože jsou steppery svojí konstrukcí poměrně jednoduchá zařízení, na trhu je k dispozici množství různých modelů. Některé z nich jsou zcela základní verze, zatímco jiné obsahují řadu doplňkového vybavení.

Při výběru dokonalého modelu stojí za to vědět, čemu věnovat zvláštní pozornost. Hlavním rozdílem mezi různými steppery je jejich směr pohybu. Rozlišujeme rovné a twistové steppery. Na jednoduchém stepperu provádíme pohyby nahoru-dolů. Na twist stepperu se trénink podobá spíše lyžování. Nohy se pak pohybují ve dvou rovinách: nahoře – dole a ven – dovnitř. Cvičení na twist stepperu zapojuje do práce více svalů než na rovném stepperu.

Dalším aspektem, který stojí za zvážení, je přítomnost dalších ramen nebo sloupku. Ramena se vyznačují tím, že položením rukou na ně provádíme dodatečnou práci rukou. Díky tomu se horní část těla pohybuje jako při tréninku nordic walking. K rovnováze do jisté míry přispívají i paže. Máme-li však při cvičení problémy s rovnováhou, tak mnohem lepší možností bude stepper se sloupkem. Jeho přítomnost činí tělo stabilním a my se můžeme plně soustředit na práci nohou.

Některé modely stepperů obsahují také expandéry. Používají se k provádění cviků na horní část těla. S expandéry můžeme procvičit ruce, záda a hrudník jak při současném použití stepperu, tak při provádění samostatné části tréninku.

Před rozhodnutím o koupi se navíc vyplatí zkontrolovat tréninkový počítač a jeho parametry i možnost nastavení celého vybavení. Dobrý tréninkový počítač nám dá možnost kontrolovat všechny nejdůležitější tréninkové parametry. Regulace nám na druhé straně umožní přizpůsobit si vybavení našim individuálním potřebám.

Níže jsme pro vás připravili seznam stepperů značky Hop-sport. Podívejte se, jak se prezentované modely od sebe liší.

Porovnání stepperů značky Hop-sport

V nabídce Hop-Sport naleznete tři druhy stepperů ve více barevných variantách. Jedná se o tyto modely:

  • HS-035S Joy,
  • HS-045S Slim,
  • HS-055S Noble.

Všechny jsou torzní steppery v podobné cenové kategorii. Zařízení jsou vybavena počítači se stejným počtem parametrů. Displej každého modelu zobrazuje: čas, kalorie, celkový počet kroků a kroky za minutu. Díky možnosti sledovat tyto proměnné máme nad tréninkem plnou kontrolu a můžeme průběžně sledovat náš pokrok.

Pedály ve stepperech Hop-Sport mají protiskluzový povrch. Poskytuje přiměřenou přilnavost a při cvičení si můžeme být jisti, že noha ze zařízení nesklouzne.

Každý model byl navíc vybaven expandéry, díky kterým můžeme při tréninku zapojit i svaly rukou.

Navzdory mnoha podobnostem má každý z modelů stepperů Hop-Sport své vlastní charakteristiky. Zařízení HS-035S Joy je nejzákladnější verzí stepperu. Vyznačuje se:

  • možnost nastavení výšky pedálů,
  • nejmenší velikost: délka 44 cm / šířka 53 cm / výška 34 cm,
  • nejnižší hmotnost: 11 kg.
Tento model přístroje je vhodný pro lidi, kteří nemají potíže s udržením rovnováhy a kteří plně ovládají své tělo. Je také nejkompaktnější, což umožňuje snadnou přepravu a skladování, například pod postelí nebo pod pracovním stolem.


Model HS-045S Slim je o něco rozšířenější verze. Jeho vlastnosti jsou:

  • přítomnost pohyblivých rukojetí na cvičení,
  • schopnost nastavit zatížení pedálů,
  • větší rozměr: délka 40 cm / šířka 46 cm / výška s rameny 135 c,
  • větší hmotnost: 12 kg.
Stepper s rameny je výbornou volbou pro ty, kteří chtějí do tréninku zapojit nejen nohy, ale také ruce. Cvičení na modelu HS-045S Slim připomíná nordic walking a je skvělou alternativou tohoto tréninku doma.

 

Posledním ze stepperů značky Hop-Sport je model HS-055S Noble, který má:

  • nastavitelný stabilizační sloupek,
  • možnost nastavení výšky pedálů,
  • největší rozměry: délka 46 cm / šířka 53 cm / výška 125 cm,
  • hmotnost: 16 kg.
Tento stepper je nejlepší pro lidi s problémy s rovnováhou. Bude to také dobré řešení, když chceme, aby bylo tělo během tréninku více stabilizované nebo pokud naše dobrodružství s tréninkem na tomto typu zařízení teprve začínáme. Velkou výhodou modelu HS-055S je umístění počítače v horní části sloupku, díky čemuž jsou všechny tréninkové parametry na dohled.
Oblíbené